Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
14.57

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Triglav zavarovanje advertorial

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 14.57

5 mesecev, 2 tedna

Ko čakalne vrste niso več ovira vašemu zdravju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Zavarovanci Celovite zdravstvene obravnave so zelo zadovoljni s storitvami tega zdravstvenega zavarovanja.

Čakalne dobe za specialistične preglede so že nekaj let težava slovenskega zdravstvenega sistema, ki jo neposredno občutijo bolniki. Čakanje na diagnozo oziroma zdravstveni poseg nikakor ni prijetno, poleg tega pa se lahko v tem času bolezen ali poškodba še poslabša in pride do dodatnih zdravstvenih zapletov.

Veliko lahko naredimo za zdravje sami z zdravim načinom življenja, vseeno pa se lahko zgodi, da nas preseneti bolezen ali poškodba in takrat si želimo, da bi čim hitreje prišli do ustrezne zdravstvene pomoči.

Nekateri posamezniki se odločijo za samoplačniške zdravstvene storitve, kjer pa obstaja tveganje, da stroški od diagnoze do ozdravitve hitro narastejo do zelo visokih vsot. Zato je prav tako del skrbi za zdravje, da si zagotovimo ustrezno in hitro zdravstveno oskrbo, kar ponuja Triglav zdravstvena zavarovalnica v okviru Celovite zdravstvene obravnave.

Sreča v nesreči

Zavarovanci Celovite zdravstvene obravnave, ki so imeli to nesrečo, da so jih začele pestiti takšne ali drugačne zdravstvene težave, izpostavljajo predvsem kratek čas, ki so ga potrebovali za pridobitev termina pri specialistu, preprostost, saj jim na Zdravstveni točki strokovno osebje pomaga poiskati ustreznega specialista za diagnozo ali specialistično ambulantno zdravljenje, prilagodljivost … Celovita zdravstvena obravnava jim je dejansko omogočila, da so hitro začeli reševati svoje zdravstvene težave.

Kaj pravzaprav ponuja Celovita zdravstvena obravnava?

S Celovito zdravstveno obravnavo sklenemo pravzaprav dve zavarovanji – pri zavarovanju specialistično-ambulantnega zdravljenja zavarovalnica krije stroške specialistične obravnave, pripadajočih diagnostičnih postopkov, stroške posegov v dnevni bolnišnici oziroma ambulanti, predpisanih zdravil na beli recept ter ambulantne rehabilitacije. Zdravstvene storitve iz tega zavarovanja lahko zavarovanec uveljavlja pri izvajalcih v Sloveniji ali drugih državah EU.

Z zavarovanjem operacij pa imamo pravico do izplačila denarnega nadomestila za izvedbo več kot 700 različnih primerov operacij, izvedenih v Sloveniji ali drugih državah EU in Švici.

Zavarovalna vsota je načrtno visoka, da zavarovanec med zdravljenjem ne ostane brez kritja. Tako zavarovalna vsota 30.000 evrov za specialistično ambulantno zdravljenje zagotavlja finančno kritje tudi za najkompleksnejše posege v okviru ambulantnega zdravljenja; zavarovalna vsota za primer operacij znaša prav tako 30.000 evrov, pri čemer je višina nadomestila določena glede na težavnost in posledice za življenje posameznika.

S klicem na Zdravstveno točko se začne celoten postopek in potem medicinsko izobraženo osebje prevzame skrb za iskanje ustreznega specialista, pri čemer lahko upoštevajo tudi želje zavarovancev in zagotovijo termin za obisk pri specialistu v manj kot treh tednih. Dozdajšnje izkušnje pa kažejo, da so v povprečju zavarovanci prišli do specialista v 5 do 7 dnevih.

Cena zavarovalnega paketa, za zavarovance med 18. in 30. letom, znaša od 17,90 evra na mesec in se spreminja glede na starost in izbrano soudeležbo. Zavarovanje se lahko sklene tudi za družinske člane, kjer na premijo vpliva njihova starost in število, saj zavarovalnica nudi tudi poseben družinski popust.

Ne spreglejte