Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 3. 2020,
9.25

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

3

Natisni članek

Koronavirus Postojna karantena Igor Marentič

Nedelja, 29. 3. 2020, 9.25

4 leta

40 Slovencev v hotelu Epic

Nova skupina Slovencev v karanteni v Postojni, testiranja sledijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

3

Igor Marentič |  "Pričakovali smo malo več nervoze, a ni bilo nobenega problema," je pojasnil župan Postojne Igor Marentič. | Foto STA

"Pričakovali smo malo več nervoze, a ni bilo nobenega problema," je pojasnil župan Postojne Igor Marentič.

Foto: STA

Skupino 40 Slovencev, ki so ponoči s posebnim letom iz Madrida prispeli v Slovenijo, so že namestili v karanteno v hotel Epic v Postojni. Testirati jim jih še ni uspelo, nameravajo pa za to poskrbeti danes oziroma v prihodnjih dneh. Kot je za STA pojasnil postojnski župan Igor Marentič, so bili prispeli zelo utrujeni, a tudi izjemno disciplinirani.

koronavirus oprema zdravstvo
Novice V Sloveniji potrjenih 684 okužb z novim koronavirusom #video

Takoj po prihodu na brniško letališče so skupino namestili v dva vojaška avtobusa tako, da nista bila polna. V Postojni, kamor so prispeli nekaj po polnoči, so jih pričakali predstavniki civilne zaščite in Rdečega križa. Evidenco prispelih so uskladili s seznamom zunanjega ministrstva, nato pa jih posamično spuščali v hotel. Postopek je trajal več ur, poroča STA.

Jelko Kacin
Novice Dve osebi v karanteni v Velenju okuženi z novim koronavirusom #video

Pričakovali več nervoze

Kot je dejal Marentič, so bili prispeli zelo utrujeni, a tudi izjemno disciplinirani. "Pričakovali smo malo več nervoze, a ni bilo nobenega problema," je pojasnil.

Zdaj bosta zanje skrbela po dva pripadnika civilne zaščite in Rdečega križa, prav tako so v ta namen najeli tudi varnostnika. Če bo le mogoče, jih bodo že danes tudi testirali na prisotnost novega koronavirusa, sicer pa v prihodnjih dneh.

Marentič se zaveda, da nameščenim v hotelu ne bo ravno prijetno, zlasti ob dejstvu, da so bili že v Španiji v 14-dnevni karanteni. Tudi tu bodo zaprti v hotelskih sobah – vsaka ima kopalnico in sanitarije, prav tako je v vsaki sobi okno, medtem ko balkonov ni.

New York, koronavirus
Novice Iz ZDA se želi vrniti 300 Slovencev

 "Svet je res velik in lep, a doma je najlepše. To je še posebej res, ko je hudo, zato se zdaj kar množično vračajo. Dobrodošli naši, pa čeprav najprej v karanteni." | Foto: STA , "Svet je res velik in lep, a doma je najlepše. To je še posebej res, ko je hudo, zato se zdaj kar množično vračajo. Dobrodošli naši, pa čeprav najprej v karanteni." Foto: STA ,

"Dobrodošli naši, pa čeprav najprej v karanteni"

Varen prihod slovenskih državljanov iz Španije je ponoči prek Twitterja naznanil tudi uradni vladni govorec Jelko Kacin. "Svet je res velik in lep, a doma je najlepše. To je še posebej res, ko je hudo, zato se sedaj kar množično vračajo. Dobrodošli naši, pa čeprav najprej v karanteni," je navedel Kacin.

Nihče ni okužen z novim koronavirusom

Da so bili slovenski državljani že pred odhodom iz Španije v karanteni, so sicer v soboto potrdili tudi na regijskem štabu civilne zaščite za Notranjsko. "Vsi so bili že nekajkrat testirani in nihče med njimi ni okužen z novim virusom," so navedli na Facebooku.

V Postojni pa za namen morebitne karantene pripravljajo še en hotel v neposredni bližini zasebnega doma starejših občanov Talita kum. V soboto so s pomočjo terenske ekipe iz Ljubljane testirali 45 stanovalcev tega doma. Po prvih podatkih naj bi bili sicer testi negativni, a če se bo pozneje morda izkazalo drugače, nameravajo zdrave namestiti v omenjeni hotel, še dodaja STA.

Preberite še:

park ljubljana 2020
Novice Žalostna primerjava: ljubljanski park Tivoli živahen lani in zapuščen letos #video
Giuseppe Conte
Novice Italija za skupni evropski dolžniški instrument, Nemci in Avstrijci se ne strinjajo
Ne spreglejte