SiolNET. Novice Slovenija
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger
40 Slovencev v hotelu Epic

Nova skupina Slovencev v karanteni v Postojni, testiranja sledijo

0,44

termometer

Igor Marentič |  "Pričakovali smo malo več nervoze, a ni bilo nobenega problema," je pojasnil župan Postojne Igor Marentič. | Foto: STA
"Pričakovali smo malo več nervoze, a ni bilo nobenega problema," je pojasnil župan Postojne Igor Marentič. Foto: STA

Skupino 40 Slovencev, ki so ponoči s posebnim letom iz Madrida prispeli v Slovenijo, so že namestili v karanteno v hotel Epic v Postojni. Testirati jim jih še ni uspelo, nameravajo pa za to poskrbeti danes oziroma v prihodnjih dneh. Kot je za STA pojasnil postojnski župan Igor Marentič, so bili prispeli zelo utrujeni, a tudi izjemno disciplinirani.

NIJZ Novice V Sloveniji potrjenih 684 okužb z novim koronavirusom #video

Takoj po prihodu na brniško letališče so skupino namestili v dva vojaška avtobusa tako, da nista bila polna. V Postojni, kamor so prispeli nekaj po polnoči, so jih pričakali predstavniki civilne zaščite in Rdečega križa. Evidenco prispelih so uskladili s seznamom zunanjega ministrstva, nato pa jih posamično spuščali v hotel. Postopek je trajal več ur, poroča STA.

Hotel Paka Novice Dve osebi v karanteni v Velenju okuženi z novim koronavirusom #video

Pričakovali več nervoze

Kot je dejal Marentič, so bili prispeli zelo utrujeni, a tudi izjemno disciplinirani. "Pričakovali smo malo več nervoze, a ni bilo nobenega problema," je pojasnil.

Zdaj bosta zanje skrbela po dva pripadnika civilne zaščite in Rdečega križa, prav tako so v ta namen najeli tudi varnostnika. Če bo le mogoče, jih bodo že danes tudi testirali na prisotnost novega koronavirusa, sicer pa v prihodnjih dneh.

Marentič se zaveda, da nameščenim v hotelu ne bo ravno prijetno, zlasti ob dejstvu, da so bili že v Španiji v 14-dnevni karanteni. Tudi tu bodo zaprti v hotelskih sobah – vsaka ima kopalnico in sanitarije, prav tako je v vsaki sobi okno, medtem ko balkonov ni.

New York, koronavirus Novice Iz ZDA se želi vrniti 300 Slovencev

 "Svet je res velik in lep, a doma je najlepše. To je še posebej res, ko je hudo, zato se zdaj kar množično vračajo. Dobrodošli naši, pa čeprav najprej v karanteni." | Foto: STA "Svet je res velik in lep, a doma je najlepše. To je še posebej res, ko je hudo, zato se zdaj kar množično vračajo. Dobrodošli naši, pa čeprav najprej v karanteni." Foto: STA

"Dobrodošli naši, pa čeprav najprej v karanteni"

Varen prihod slovenskih državljanov iz Španije je ponoči prek Twitterja naznanil tudi uradni vladni govorec Jelko Kacin. "Svet je res velik in lep, a doma je najlepše. To je še posebej res, ko je hudo, zato se sedaj kar množično vračajo. Dobrodošli naši, pa čeprav najprej v karanteni," je navedel Kacin.

Nihče ni okužen z novim koronavirusom

Da so bili slovenski državljani že pred odhodom iz Španije v karanteni, so sicer v soboto potrdili tudi na regijskem štabu civilne zaščite za Notranjsko. "Vsi so bili že nekajkrat testirani in nihče med njimi ni okužen z novim virusom," so navedli na Facebooku.

V Postojni pa za namen morebitne karantene pripravljajo še en hotel v neposredni bližini zasebnega doma starejših občanov Talita kum. V soboto so s pomočjo terenske ekipe iz Ljubljane testirali 45 stanovalcev tega doma. Po prvih podatkih naj bi bili sicer testi negativni, a če se bo pozneje morda izkazalo drugače, nameravajo zdrave namestiti v omenjeni hotel, še dodaja STA.

Preberite še:

park ljubljana 2020 Novice Žalostna primerjava: ljubljanski park Tivoli živahen lani in zapuščen letos #video Giuseppe Conte Novice Italija za skupni evropski dolžniški instrument, Nemci in Avstrijci se ne strinjajo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin