Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 12. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Medic-UM Store, d.o.o.

Natisni članek

Medic-UM bolezen skrb za zdravje medicinska oprema advertorial ZZZS medicinski pripomočki

Ponedeljek, 20. 12. 2021, 7.00

2 meseca, 1 teden

Kam po prave medicinske pripomočke?

Vsebino omogoča Medic-UM Store, d.o.o.

Skrb za družinskega člana, ki ga je doletela bolezen, poškodba ali drugo trajno zdravstveno stanje, je veliko lažja, če pridobimo vse pripomočke, da bo njegovo življenje udobnejše.

nega starejših | Foto: Envato Foto: Envato

Tako lahko velikokrat pripomoremo k temu, da ni treba razmišljati o selitvi v dom za ostarele, saj nam medicinski pripomočki omogočajo, da zanj skrbimo kar doma.

Medicinski pripomočki so sredstva, potrebna za zdravljenje ali medicinsko rehabilitacijo. S pravimi medicinskimi pripomočki bomo lažje poskrbeli za bolnikovo osebno higieno, nego in gibanje, ki ga ob bolezni lahko prehitro zanemarimo in tako prikrajšamo bolnika za vsaj minimalno aktivnost.

Medicinske pripomočke, ki so potrošnega značaja, predpisuje izbrani osebni zdravnik, preostale medicinske pripomočke pa zdravnik specialist s svojega delovnega področja. Nekatere pripomočke lahko tudi kupimo, lahko pa jih prejmemo v trajno last ali za določeno časovno obdobje.

Izdaja in izposoja medicinskih pripomočkov na naročilnico ZZZS

nega starejših | Foto: Envato Foto: Envato

Pogodbeni dobavitelj zavoda za izdajo in izposojo medicinskih pripomočkov na naročilnico Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je tudi podjetje Medic-UM STORE, d. o. o., ki ima v svoji ponudbi bogat izbor hodulj, bergel, rolatorjev, invalidskih vozičkov in sanitarne opreme, kot so sedeži za kopalno kad, sedeži za tuš kabino in nastavki za toaletno školjko.

Kmalu bodo v svojo ponudbo dodali invalidske vozičke na elektromotorni pogon in izdelke za inkontinenco.

Ali smo upravičeni do medicinskega pripomočka?

nega starejših | Foto: Envato Foto: Envato

Seznam medicinskih pripomočkov s šifrantom, medicinskimi kriteriji, pooblastili, postopki in cenovnimi standardi je objavljen na spletni strani ZZZS.

Na šifrantu je zapisana trajnostna doba in kakšni so pogoji, ki jih mora izpolnjevati bolnik, da pridobi pripomoček v uporabo. Trajnostna doba oziroma čas uporabe za bolnika začne teči na dan, ko smo prevzeli pripomoček. Pri naročanju medicinskih pripomočkov z naročilnice moramo biti pozorni na datum, saj je veljavnost naročilnice samo 30 dni.

Vse medicinske pripomočke podjetja Medic-UM STORE, d. o. o., vedno lahko preverite v prodajalni v Velenju, kjer vam bodo strokovnjaki prijazno svetovali in vam pomagali pri izbiri ustreznega medicinskega pripomočka za vas ali vaše bližnje.

Nekaj primerov uporabe medicinskih pripomočkov oziroma opreme

starejši | Foto: Envato Foto: Envato

Toaletni stol lahko prejme bolnik za stanja, ki so posledica živčno-mišičnih bolezni, bolezni ali poškodbe centralnega živčnega sistema in pri katerih gre za zelo hudo trajno gibalno oviranost, tako da je zavarovana oseba upravičena tudi do vozička. Oseba, pri kateri je ohranjena sposobnost nadzorovanja izločanja blata in urina, je v primeru bolezni ali poškodbe, zaradi katere je tako hudo trajno gibalno omejena na prostor, v katerem je negovana, da ne more uporabljati običajnega stranišča, upravičena tudi do toaletnega stola.

Sedež za kopalno kad ali tuš kabino lahko prejme bolnik za stanja, ki so posledica živčno-mišičnih bolezni, bolezni ali poškodbe centralnega živčnega sistema in pri katerih gre za zelo hudo trajno gibalno oviranost, tako da je zavarovana oseba upravičena tudi do vozička.

Do navadne hodulje ali hodulje s kolesi je upravičena oseba, ki ima parezo enega ali obeh spodnjih udov, amputacijo spodnjih udov in je hoja s protezami otežkočena.

Berglo (eno ali par) lahko prejme oseba s parezo, ankilozo ali kontrakturo velikega sklepa spodnje okončine, amputacijo ali enakovredno prirojeno pomanjkljivostjo spodnjega uda.

Medicum | Foto:

Medicinske pripomočke, ki vam jih predpiše izbrani zdravnik, lahko prevzamete v specializirani prodajalni Medic-UM STORE na naslovu Šaleška cesta 19, 3320 Velenje oziroma se pri njih dogovorite za dostavo medicinskih pripomočkov.

Poleg tega, da omogočajo izdajo in izposojo medicinskih tehničnih pripomočkov na naročilnico, lahko izdelke tudi kupite samoplačniško. Poleg izdelkov, ki so navedeni tukaj, pa seveda trgovina Medic-UM Store ponuja še več medicinskih pripomočkov za dom in podjetja.

Preverite bogato ponudbo podjetja Medic-UM:

KONTAKT:

Telefon: 05 97 54 300

E-naslov: info@medicum.si

Medicum
Novice Kam na testiranje, da bomo vedno na varni strani?
zdravje
Trendi Ko gre zares, je pomoč te naprave nujna za preživetje
vitamini, sadje, zdravje
Trendi Naravno, varno in učinkovito nad zimske nadloge
Ne spreglejte