SiolNET. Novice Slovenija
3,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kris prejel zdravilo, za katero je stopila skupaj vsa Slovenija #video

3,95

termometer

Mali borec Kris Zudich je malo pred deveto uro zvečer po našem času na kliniki v Los Angelesu prek infuzije prejel zdravilo zolgensma, za katero je skupaj stopila vsa Slovenija in zbirala denar, je sporočila Krisova babica, s katero smo govorili.

Ob 9. uri zjutraj po lokalnem času oziroma ob 18. uri po našem času je bil Kris Zudich, ki se je rodil z redko gensko boleznijo spinalno mišično distrofijo, naročen na losangeleški kliniki UCLA, da bo prejel zdravilo zolgensma. Na pregledih na kliniki je že bil, prav tako so tamkajšnji zdravniki v preteklih dneh opravili vse potrebne dodatne krvne preiskave.

Medtem ko je prek infuzije prejemal zdravilo, je deček gledal risanke, je pa tudi nekoliko nemiren, saj gre za dogajanje, ki ga ni vajen.

Injekcija Novice Zakaj je zdravilo za Krisa tako drago

Kris se počuti dobro, nanj budno pazi bolnišnično osebje

19-mesečni Kris se trenutno počuti dobro, nanj pa budno pazi bolnišnično osebje. Na opazovanju bosta z malim Krisom predvidoma še tri mesece ostala tudi njegova mama in oče. Spremljali bodo, ali zdravilo učinkuje, pozorni pa bodo tudi na morebiten pojav stranskih učinkov.

Po infuziji bo Kris še nekaj ur ostal v bolnišnici

Gre za gensko zdravljenje, ki stane okrog dva milijona evrov, zneska pa v pičlih šestih dneh Slovenci nismo le zbrali, temveč smo ga celo krepko presegli. Okrog dva milijona evrov vredno zdravilo so v bolnišnici namešali posebej za Krisa, v največ 48 urah od priprave pa ga morajo aplicirati.

"Po infuziji bo Kris ostal še nekaj ur v bolnišnici na opazovanju, potem pa gremo nazaj v apartma," je iz Amerike sporočila Krisova mamica Ana Jerak. Apartma je namreč v bližini klinike UCLA, kjer je Kris prejel zdravilo in kjer bodo v prihodnjih dneh in tednih spremljali njegov odziv na zdravilo.

Kris Zudich Novice Vesela novica iz Los Angelesa #video

V pričakovanju tudi stari starši

Nekaj ur pred velikim dogodkom so kolegi s televizije govorili tudi s Krisovimi starimi starši. Delček tega, kar je povedala dečkova babica, poglejte v videih spodaj.

Kris pred odhodom v ZDA. Novice Fotozgodba: kako se je Kris odpravil na najpomembnejšo pot v življenju Kris Zudich Novice Za Krisa zbrali 3,7 milijona evrov. Pomagali bodo tudi drugim otrokom. Kris v ZDA Novice Kris sporoča iz ZDA: Lepo mi je tu, ampak najlepše je doma #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 145
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin