SiolNET. Novice Slovenija
8,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jelinčič predlaga Pahorju, naj prestavi volitve

8,51

termometer

Zmago Jelinčič Plemeniti
Foto: STA

Pred nami je supervolilno leto, kar trikrat bomo odšli na volišča. Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je zaradi trenutnih skrb vzbujajočih epidemioloških razmer v državi na predsednika Boruta Pahorja naslovil pobudo za določitev državnozborskih volitev v juniju. Predsednik države je sicer že pred časom napovedal, da bo volitve razpisal na prvi mogoči datum, 24. aprila 2022.

"Iz dneva v dan beležimo nove rekorde novo okuženih, saj je nova različica virusa tudi do trikrat bolj kužna, a k sreči manj nevarna. Laboratoriji, ki opravljajo PCR-testiranje, so na robu zmogljivosti in na tem področju se je že uvedlo nekaj novosti. Strokovnjaki z Instituta Jožef Stefan napovedujejo, da bomo vrh tega vala dosegli šele konec tega meseca oziroma v začetku naslednjega, kdaj bo prišlo do umiritve, si nihče ne upa napovedati. Dosedanje izkušnje s covidom so nam pokazale, da se virus umiri v poletnem času, zato ni pričakovati kakšnega drugačnega razpleta," so zapisali v SNS. 

Francija covid Novice Uradno: toliko okužb nismo imeli še nikoli #video Bojana Beović Novice Bojana Beović: Ne čakajte na marec #video

To predlagajo v stranki SNS

Pahor je že pred časom napovedal, da bo volitve razpisal na prvi mogoči datum, 24. aprila 2022.

Ob tem v stranki SNS poudarjajo, da se odpira vprašanje, kaj bo s tistimi, ki zaradi karantene ali samoizolacije na volitve ne bodo mogli. "Bodo primorani kršiti ukrepe/odloke ali jim bodo kršene pravice do volilne pravice. Pogovori o tem, kako ukrepati v teh primerih, so že stekli, a rezultatov še ni. Ideja sicer je, da bi se glasovalo po pošti ali pa bi volilna komisija prišla na dom volivca, a oboje zahteva predhodno najavo. Virus pa se ne napove, zato je realna izvedba tega tudi vprašljiva," so še zapisali v stranki in danes dali pobudo, da se državnozborske volitve razpišejo na zadnji mogoči datum, 5. junija 2022, saj po sedanjih izkušnjah z epidemijo se v poletnih mesecih ta umiri. Tako se bo zagotovila verjetnost, da bodo na volišča lahko odšli vsi zainteresirani volivci."

Borut Pahor Novice Predsednik Borut Pahor: To bodo zmagovalci letošnjega leta Dušan Vučko Novice DVK o glasovanju volivcev v karanteni prihodnji teden tudi z NIJZ Dušan Vučko Novice Za zaprtimi vrati o predlogu SDS, da bi DVK v času volitev delala bolj javno

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin