SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uradno: toliko okužb nismo imeli še nikoli #video

10

termometer

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje so včeraj v Sloveniji ob 19.438 opravljenih PCR-testih potrdili 12.286 primerov okužbe z novim koronavirusom, medtem ko so prejšnji torek potrdili 7.433 primerov okužbe. Delež pozitivnih testov je znašal 63,2.

Umrlo je osem bolnikov s covid-19, število hospitaliziranih bolnikov se je v primerjavi s ponedeljkom še nekoliko povečalo, in sicer za devet. To pomeni, da se danes v slovenskih bolnišnicah zdravi 566 covidnih bolnikov. V enotah intenzivne terapije se danes zdravi 151 bolnikov s covid-19.

Iz vladnih podatkov je razvidno, da ima najmlajši bolnik na intenzivni negi 30 let, najmlajši bolnik na navadnem oddelku pa 14 let. 

Po podatkih sledilnika za covid-19 je v Sloveniji trenutno 84.262 aktivnih primerov okužbe. 14-dnevna pojavnost okužb na sto tisoč prebivalcev znaša 3.982, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužbe znaša 7.576.

Včeraj so opravili še 88.244 hitrih antigenskih testov, ki jih preverjajo z bolj zanesljivimi PCR-testi.

V ponedeljek je bilo ob 13.807 opravljenih PCR-testih potrjenih 8.681 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 62,9 odstotka. 

Z enim odmerkom cepiva je v Sloveniji cepljenih 60 odstotkov ljudi, 70 odstotkov starejših od 18 let in 80 odstotkov starejših od 50 let.

Dva odmerka je prejelo 57 odstotkov celotne populacije, 67 odstotkov ljudi, starejših od 18 let, in 78 odstotkov starejših od 50 let.

S tretjim odmerkom se je cepilo 562.383 ljudi. 

Spremembe glede karanten in PCR-testiranja 

Danes začnejo veljati spremembe pravil karantene v primeru tveganega stika z osebo, okuženo s koronavirusom, ki uvajajo dodatne izjeme od karantene v zdravstvu, šolstvu in socialnem varstvu. Zaradi naraščanja števila okužb pa bo, razen za rizične skupine, PCR-testiranje namenjeno le še potrjevanju pozitivnih izvidov hitrega testa ali samotesta.

Testiranje koronavirus Novice Ti ukrepi začenjajo veljati danes World health organization WHO logo stavba Novice WHO: Letos ne bomo odpravili virusa. Morda ga ne bomo nikoli. Bojana Beović Novice Bojana Beović: Ne čakajte na marec #video covid Novice V laboratorijih ne zmorejo več. Spreminja se protokol PCR-testiranj. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin