SiolNET. Novice Slovenija
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DVK o glasovanju volivcev v karanteni prihodnji teden tudi z NIJZ

0,06

termometer

Dušan Vučko
DVK se je na seji ukvarjal z vprašanji, kaj v zvezi z glasovanjem v obdobju epidemije covid-19 sploh je v njihovi pristojnosti, in iskal mogoče rešitve znotraj zakona o volitvah v državni zbor. Foto: STA

Državna volilna komisija (DVK) je na današnji seji odprla razpravo o mogočih oblikah glasovanja volivcev v karanteni ali izolaciji. Sklenili so, da bodo prihodnji teden organizirali sestanek z ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in strokovno skupino, je za STA povedal direktor službe DVK Dušan Vučko.

Po njegovih navedbah bodo na sestanku prisotni vsi zainteresirani člani DVK, obetajo pa si, da bodo dobili odgovore na odprta vprašanja. Dokončno bo DVK o teh vprašanjih odločal pozneje, predvidoma pa, preden bodo začeli teči roki za volilna opravila.

DVK se je na seji ukvarjal z vprašanji, kaj glede glasovanja v obdobju epidemije covid-19 sploh je v njihovi pristojnosti, in iskal mogoče rešitve znotraj zakona o volitvah v državni zbor. Poleg tega so razpravljali, kaj in kako bo z glasovanjem po pošti ter kaj, kako in kdaj z glasovanjem na domu. Ob tem so se seznanili s pravnimi, organizacijskimi in logističnimi vidiki, je za STA povedal Vučko.

Po njegovih besedah ne obstaja epidemiološki scenarij, po katerem volitev ne bi bilo. "Volitve bodo, ker morajo biti," je dejal.

Poleg tega je Vučko potrdil, da se bodo člani DVK v četrtek udeležili pogovora pri predsedniku republike Borutu Pahorju, kjer jih bo uradno obvestil o svoji odločitvi o razpisu letošnjih rednih volitev v DZ. Razpisal naj bi jih 9. februarja, volilna opravila pa naj bi začela teči 14. februarja.

Borut Pahor Novice Predsednik Borut Pahor: To bodo zmagovalci letošnjega leta Dušan Vučko Novice Za zaprtimi vrati o predlogu SDS, da bi DVK v času volitev delala bolj javno Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija. Novice To so izjeme, ki jim ni treba več v karanteno #video Bojana Beović Novice Bojana Beović: Ne čakajte na marec #video Bojana Beović Novice Posvetovalna skupina za cepljenje: Obvezno cepljenje ni primerno, podpiramo pogoj PC

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin