Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2021,
19.13

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,94

92

Natisni članek

Koronavirus KNOVS Zmago Jelinčič nezaupnica

Nedelja, 17. 1. 2021, 19.13

3 leta, 3 mesece

Jelinčič o KUL: "Ne bo jim uspelo, ni šans. Ljudje niso neumni." #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,94

92

Jutri se začenja eden od najbolj vročih tednov v slovenski politiki v zadnjih mesecih. Za sredo je napovedano ključno poglavje zgodbe o poskusu rušenja aktualne vlade s strani koalicije KUL, tajno glasovanje o konstruktivni nezaupnici, pri katerem pa bi se lahko zapletlo zaradi možnosti, da se je med petkovo sejo KNOVS med poslanci razširil novi koronavirus. 

Peter Jančič
Mnenja Erjavčev let proti Jankoviću in novinarske "kure"

Po petkovi seji Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) je odjeknila novica, da je bil eden od prisotnih, direktor Sove Janez Stušek, na poznejšem testu pozitiven na novi koronavirus. 

V tako imenovani tihi sobi državnega zbora, kjer je potekala seja KNOVS, sta bila v petek med drugim prisotna tudi poslanca Zmago Jelinčič Plemeniti, ta je za Planet TV danes povedal, da se zaradi možnosti okužbe ne obremenjuje, in pozneje tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je pojasnil, da je za Stuškov pozitivni test izvedel šele v soboto opoldne.

Janez Stušek
Novice Direktor Sove ima koronavirus. Kaj bo z nezaupnico?

V državnem zboru so sicer že napovedali testiranje vseh devetih članov KNOVS in podpornega osebja. 

Pa bi bližina osebe, ki je bila potrjeno okužena z novim koronavirusom, lahko prestavila sredino tajno glasovanje poslancev o konstruktivni nezaupnici?

Zmago Jelinčič Plemeniti meni, da bomo končni odgovor na to dobili šele v torek zvečer, saj bi bilo prej nesmiselno opravljati teste. Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju medtem zapisal, da prestavljanje glasovanja ni potrebno, saj se lahko vsi prisotni na seji KNOVS do srede testirajo vsaj dvakrat:

Poslanec SD Matjaž Nemec, predsednik KNOVS, se je na zgornjo premierjevo objavo na Twittterju odzval z vprašanjem, kaj bo, če bodo testi poslancev pozitivni:

Zmago Jelinčič Plemeniti je za Planet TV sicer povedal še, da ne verjame v uspeh koalicije KUL. "Ne bo jim uspelo, ni šans. Ljudje niso neumni, tudi poslanci po večini niso neumni, vlada dobro deluje," je bil v svojem slogu jedrnat Jelinčič.

Po poročanju Planet TV bi odlog glasovanja koaliciji KUL sicer najverjetneje ustrezal. Zelo mogoče je namreč, da bodo v sredo zaradi dolgotrajne bolezni poslanca Franca Kramarja ostali še brez enega od pričakovanih glasov.

Preberite tudi:

Karl Erjavec se je svojim poslancem opravičil
Novice Erjavec: Vložili smo predlog konstruktivne nezaupnice z 42 podpisi #video
Ne spreglejte