SiolNET. Novice Slovenija
9,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Javnomnenjska anketa: kaj se dogaja z Marto Kos?

9,62

termometer

Marta Kos | Tudi v tokratni anketi bi Marta Kos zasedla tretje mesto.  | Foto: STA
Tudi v tokratni anketi bi Marta Kos zasedla tretje mesto. Foto: STA

V anketi, ki jo je agencija Mediana opravila za POP TV, bi se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila Nataša Pirc Musar in Anže Logar. Marta Kos je znova pristala na tretjem mestu. Anže Logar bi glede na tokratno anketo za Natašo Pirc Musar zaostal 4,6 odstotne točke, medtem ko Marta Kos za prvouvrščeno zaostaja 17,7 odstotne točke. 

Prejšnji teden je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič sporočila, da bo prvi krog predsedniških volitev 23. oktobra. S podpisom odloka je za dan razpisa volitev predsednika republike, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, določila 22. avgust. Z istim dnem bo mogoče tudi vlaganje kandidatur. Te je treba vložiti do 28. septembra, je še sporočila Klakočar Zupančičeva.

V javnomnenjsko raziskavo, ki jo je agencija Medana opravila za POP TV, je vključenih šest kandidatov za predsedniške volitve. Največ podpore bi volivci namenili Nataši Pirc Musar, sledi ji Anže Logar, na tretje mesto bi se uvrstila Marta Kos. V anketo so bili sicer vključeni še Vladimir Prebilič, Nina Krajnik in Gregor Bezenšek ml

Podpora kandidatom po raziskavi Mediane je naslednja: 

- Nataša Pirc Musar z 31,0 odstotka,

 - Anže Logar s 26,4 odstotka,

- Marta Kos s 13,3 odstotka,

- Vladimir Prebilič z 2,3 odstotka,

- Nina Krajnik z 2,1 odstotka,

- Gregor Bezenšek ml. z 1,0 odstotka. 

Če bi bile volitve danes, bi sledil drugi krog volitev, saj nihče od do zdaj znanih kandidatov ne prepriča večine. Ta bi po napovedi predsednice državnega zbora najverjetneje sledil 13. novembra. Morebitni drugi krog volitev se po zakonu opravi najpozneje 21 dni po prvem glasovanju, na njem pa se pomerita kandidata, ki v prvem krogu dobita največ glasov. Po izvedeni raziskavi bi se torej v drugi krog volitev uvrstila Nataša Pirc Musar in Anže Logar. 

Marta Kos Novice Je Marta Kos izpadla iz boja za predsednico države? Vladimir Prebilič Novice Koliko ima pod palcem kočevski župan Vladimir Prebilič? Marta Kos Novice To je Marta Kos povedala o predsedniški protikandidatki Nataši Pirc Musar #video Marta Kos Novice Marta Kos razkrila premoženje: nepremičnine, prihranki in pol milijona v pokojninskem skladu

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin