SiolNET. Novice Slovenija
8,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša zaradi non-paperja klical v BiH

8,30

termometer

Janez Janša
Foto: Reuters

Bošnjaški član predsedstva BiH Šefik Džaferović se je danes po telefonu pogovarjal s slovenskim premierjem Janezom Janšo, potem ko ga je ta poklical in obvestil, da ne obstaja tako imenovani non-paper, ki bi ga bilo mogoče povezati s slovensko vlado in bi vseboval spremembe meja ali spodkopavanje ozemeljske celovitosti BiH, so sporočili iz predsedstva BiH.

Janša je dejal, da Slovenija podpira suverenost in ozemeljsko celovitost BiH kot tudi njeno evroatlantsko pot ob popolnem spoštovanju daytonskega mirovnega sporazuma, je sporočilo predsedstvo BiH na svoji spletni strani. 

V kabinetu predsednika vlade so STA potrdili, da sta se premier Janša in Džaferović pogovarjala po telefonu. Glede vsebine pa so sporočili, da sta se "pogovarjala o pripravah na neformalni vrh EU o Zahodnem Balkanu v času slovenskega predsedovanja Svetu EU".

Dimitrij Rupel Siol Plus Dimitrij Rupel: Balkanski non-non-paper

Džaferović je v pogovoru poudaril, da je treba takoj na začetku onemogočiti vsakršen govor o etničnih in ozemeljskih delitvah BiH. Edina pot za BiH je njena nadaljnja notranja reintegracija in evroatlantska integracija, je dodal.

Govorila sta tudi o slovenskem predsedovanju Svetu EU v drugi polovici leta in za takrat načrtovanem vrhu EU in držav Zahodnega Balkana, ki ga bo gostila Slovenija in katerega glavna tema naj bi bila pospešitev integracije držav Zahodnega Balkana v EU.

Borut Pahor Janez Janša Novice Janša: To je obskurno. Onemogočiti se poskuša razvoj Zahodnega Balkana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin