SiolNET. Novice Slovenija
9,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša napovedal pogoje SDS za sodelovanje v koaliciji

9,57

termometer

Janez Janša
Foto: Twitter

Predsednik SDS in premier Janez Janša je v soboto na regionalnem srečanju stranke v Leskovcu pri Krškem povedal, da SDS ne izključuje nikogar, da pa za sodelovanje v prihodnjih vladnih koalicijah postavlja nekatere vsebinske pogoje, kot so delo za skupno dobro in ne za lastne interese ter postavljanje interesov slovenskih ljudi v ospredje.

Zaradi tega govora o odprtih mejah in migrantskih koridorjih ne more biti, so Janševe besede povzeli na spletni strani SDS.

Med pogoji za sodelovanje v prihodnji koaliciji je prvak SDS navedel še striktno spoštovanje vrednot slovenske ustave. Prav tako morajo stranke, ki bodo sodelovale s SDS v prihodnji koaliciji, vnaprej povedati, da bodo podprle resolucijo Evropska parlamenta o obsodbi vseh totalitarnih režimov.

Peter Jančič Siol Plus Nika Nuša, kakšen je danes plan proti Janši?

Predsednik vlade je ob tem poudaril še, da precepljenost prebivalstva proti covid-19 še vedno ni na želeni ravni, saj se nekateri nočejo cepiti. "Težko je poslušati tiste, ki se norčujejo iz ukrepov, češ, meni ne bo nič hudega. Zaradi njih umirajo ali težko zbolevajo drugi," je dodal.

Janša se je osredotočil tudi na prihajajoče volilno leto. Povedal je, da je bilo do zdaj opravljenega veliko dela, čeprav se je država spoprijemala in se še vedno spoprijema z epidemijo. Ob tem je vlada naletela na kritike opozicije, ki v preteklih letih po njegovem mnenju ni veliko naredila: "Zaradi slabega upravljanja države veliko ni bilo narejeno, potrošenega pa je bilo veliko denarja. Danes sicer poslušamo, da bodo tisti, ki niso zgradili enega samega doma za starejše ali ene same bolnišnice, delali stvari drugače."

Janez Janša Novice Janša: Če se iz zgodovine nismo sposobni ničesar naučiti, bomo obsojeni na ponavljanje

Kot najpomembnejše ukrepe, ki jih je sprejela aktualna vlada, pa je Janša izpostavil spremembe na področju debirokratizacije, investicije v šolstvo in šport ter zakon od dolgotrajni oskrbi, ki ga je vlada vložila v državni zbor, še navajajo na spletni strani SDS.

Tea Jarc Siol Plus Tomaž Štih: Slovenija proti Tei Jarc Senica tamb Novice Očividec s Kredarice o tem, kaj se je dogajalo: Bil sem šokiran #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin