Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 6. 2020,
13.12

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

13

Natisni članek

Maša Kociper Janez Janša Janez Janša poslanska vprašanja Koronavirus

Ponedeljek, 15. 6. 2020, 13.12

3 leta, 10 mesecev

Janša 1. julija napoveduje brezplačen prevoz za upokojence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

13

avtobus | Premier Janez Janša je priznal, da je epidemija covid-19 "zaustavila pripravo marsičesa", tudi podzakonskih aktov o prevozih v cestnem prometu, a zadnje tedne vlada pospešeno dela.

Premier Janez Janša je priznal, da je epidemija covid-19 "zaustavila pripravo marsičesa", tudi podzakonskih aktov o prevozih v cestnem prometu, a zadnje tedne vlada pospešeno dela.

Vsi podzakonski akti za začetek izvajanja novele zakona o cestnem prometu, ki s 1. julijem prinaša brezplačen medkrajevni javni prevoz za upokojence, bodo pravočasno pripravljeni, je danes v DZ dejal premier Janez Janša. Stroški nabave vozovnice, ki bodo omogočili brezplačen prevoz, pa bodo po njegovih besedah minimalni.

Državni zbor je lani podprl novelo zakona o prevozih v cestnem prometu, ki med drugim s 1. julijem 2020 uvaja brezplačen medkrajevni javni potniški prevoz za upokojence, starejše od 65 let, registrirane športnike dijake in študente ter študente invalide. Kot je v poslanskem vprašanju premierju poudarila poslanka SAB Maša Kociper, bo sprememba zakonodaje tem skupinam omogočila "večjo mobilnost, možnost, da neomejeno in varno potujejo med kraji, da ohranijo socialne stike in izboljšajo kakovost svojega življenja".

Janez Janša
Novice Janša poslanki Levice: O odstopu bom razmislil, ko boste vi sposobni postaviti vprašanje brez branja #video

Premier Janez Janša je pojasnil, da so vsi potrebni podzakonski akti, ki bodo omogočili začetek izvajanja zakona, v medresorskem usklajevanju. Priznal je, da je epidemija covid-19 "zaustavila pripravo marsičesa", tudi teh podzakonskih aktov, a zadnje tedne vlada pospešeno dela. Resorno ministrstvo po njegovih besedah tako zagotavlja, da bo vse pripravljeno pravočasno.

"Stroški izdelave vozovnice bodo minimalni"

V odgovoru na poslansko vprašanje je Janša dejal tudi, da bodo stroški izdelave vozovnice, ki bo omogočila brezplačne prevoze upravičencem, minimalni. "Stroški nabave kartice oz. vozovnice bodo zgolj stroški izdelave teh dokumentov," je zatrdil. Cena naj bi bila tako, kot je obveščen, bližje dvema evroma kot 20 evrom, kolikor naj bi stala kartica po neformalnih informacijah SAB.

Ne spreglejte