Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Torek,
27. 5. 2014,
13.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Janković Ivan Vogrin volitve

Torek, 27. 5. 2014, 13.11

7 let, 12 mesecev

Janković o Vogrinovih skrivnostnih kandidatih: Če so kompetentni, potem razmislimo

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Če je kompetenten, potem je o tem vredno razmišljati." Tako je župan Zoran Janković komentiral besede nepovezanega poslanca Ivana Vogrina, da ima v rokavu dva potencialna mandatarska kandidata.

Če so imena, ki naj bi bila po besedah Ivana Vogrina v igri za mandatarja, kompetentna, potem je o njih vredno razmišljati, je dejal ljubljanski župan in predsednik PS Zoran Janković.

Nepovezani poslanec je namreč pred dobro uro napovedal, da ima v mapi pred seboj zapisani imeni oseb, ki bi bili pripravljeni prevzeti mandatarski položaj – eden naj bi bil slovenski podjetnik iz tujine. Vogrin je sprva dejal, da ima zbranih deset podpisov poslancev, pozneje pa je povedal, da mu je petnajst poslancev ustno zagotovilo, da bodo prispevali svoje podpise k mandatarski kandidaturi.

"Ob desetih sem bil v poslanski skupini in nihče mi ni govoril o teh imenih" Janković je povedal, da sam sicer o imenih, ki ju omenja Vogrin, ne ve nič. "Ob desetih sem bil v poslanski skupini in nihče mi ni govoril o teh imenih. Datum počitnic je za volitve neprimeren, kaže, da ne spoštujemo državljanov. O tem bi se morali vprašati tisti, ki odločajo o datumih."

Janković je o nedavnih odstopih Gregorja Viranta, Igorja Lukšiča in Pavleta Gantarja, ki so sledili slabim rezultatom njihovih strank na nedavnih evropskih volitvah, dejal: "Njihova odločitev, pravica, obveza, tako so se odločili. Tega ne morem komentirati."

"V času kampanje se nisem vtikal v nobene zadeve" O rezultatu Pozitivne Slovenije, ki jo je na volitve popeljal nosilec liste Jože Mencinger, pa: "Profesor Mencinger je dobil hvalevredno podporo. V času kampanje se nisem vtikal v nobene zadeve. Ocena ekipe, ki je vodila kampanjo, je bila, da je bolje tako. Mislim, da je glede na dobljene preferenčne glasove dobro opravil svojo nalogo."

Janković se je na kratko ustavil ob nizki volilni udeležbi, ki po njegovem mnenju kaže, da je Evropska unija odmaknjena od ljudi. Žal mu je, da Mencingerja ne bo v Evropskem parlamentu, "saj bi tam mislil s svojo glavo".

Ne spreglejte