Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2015,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

London Adria Airways

Četrtek, 19. 3. 2015, 12.51

8 let

Iz Maribora boste lahko v London leteli tudi za 69 evrov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Adria Airways bo od 1. junija trikrat tedensko povezovala Maribor z letališčem London Southend. Slovenski nacionalni prevoznik bo v London letel ob ponedeljkih, torkih in četrtkih zvečer.

Predstavniki Adrie Airways, Aerodroma Maribor in Letališča London Southend so uradno predstavili novo redno letalsko povezavo Adrie Airways iz Maribora v London.

Prodaja letalskih vozovnic se bo začela 30. marca. Najugodnejša cena letalske vozovnice za povratni let z vštetimi pristojbinami bo 69 evrov, so sporočili iz Adrie Airways.

Računajo tudi na potnike iz Avstrije in Hrvaške "V skladu z začrtano strategijo bo Adria Airways z letališča Edvarda Rusjana Maribor nudila tako enosmerne kot povratne vozovnice za lete po izjemno ugodnih cenah. Adria Airways računa predvsem na potnike iz Maribora, Gradca, Ljubljane in Zagreba ter seveda iz Londona," je poudaril predsednik uprave Adrie Airways Mark Anžur.

V Adrii si glede na cenovno pozicioniranje nove linije obetajo visoko zasedenost letal, Anžur predvideva od 70 odstotkov navzgor, sicer pa so dogovor za zdaj sklenili do konca septembra. Do takrat pričakujejo, da bodo prepeljali okoli 10.000 potnikov, nato pa bodo vse skupaj analizirali in se odločili, kako naprej.

Prvi mož Adrie je zanikal, da bi se prihoda v Maribor lotili bolj zaradi morebitnih političnih pritiskov po dragi prenovi letališča, saj je dejal, da se politika v delovanje družbe, vsaj odkar je sam na njenem čelu, ni vmešavala. Kot je dejal, gre predvsem za nadaljevanje njihove strategije prilagajanja evropskim trendom in približevanja nizkocenovnim ponudnikom.

Letališče pripravljeno na sprejem potnikov Dolgoročen uspeh projekta je po besedah direktorja Aerodroma Maribor Marka Grosa odvisen tudi od dobrega sodelovanja lokalne skupnosti in nacionalnih turističnih organizacij. "Za družbo Aerodrom Maribor in za letališče Edvarda Rusjana pomeni sodelovanje z Adrio Airways začetek dolgoročnega partnerskega sodelovanja. Letališče je v celoti pripravljeno za kakovosten sprejem potnikov z vsega sveta," je dejal.

Prednosti nove letalske povezave prenovljenega mariborskega letališča z London Southend letališčem, "ki je novo, moderno, rastoče letališče z odlično neposredno železniško povezavo s središčem Londona", je v relativni majhnosti obeh letališč, ki omogočata hitro in učinkovito oskrbo potnikov, so prepričani v Adrii.

Zadovoljni tudi na londonskem letališču Tudi komercialni direktor letališča London Southend Roger Clements je zadovoljen z novo povezavo: "Navdušeni smo, da je Adria Airways za novo letalsko povezavo z Mariborom med vsemi londonskimi letališči izbrala naše letališče. Veselimo se novega partnerstva, ki bo omogočalo našim potnikom potovanje na široko in turistično privlačno področje Londona, Maribora in celotne Slovenije."

"Delavska hranilnica z veseljem sporoča, da se z jutrišnjim dnem na Letališču Edvarda Rusjana Maribor začenja uspešna zgodba, ki bo štajersko regijo skupaj z našim partnerjem Adrio Airways spet postavila na letalski zemljevid. Načrtujemo, da bo cenovno ugodna letalska povezava, ki jo odpiramo med Mariborom in Londonom, velik prispevek in uspeh tako za štajersko regijo kot za celotno Slovenijo," pa je povedal svetovalec uprave največjega lastnika Aerodroma Maribor Delavske hranilnice Sašo Ignjatovič.

Ne spreglejte