Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 11. 2015,
7.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

begunci migranti noad

Sobota, 14. 11. 2015, 7.41

6 let, 7 mesecev

Iz države danes odšlo več beguncev in migrantov, kot jih je vanjo vstopilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Do 18. ure je v Slovenijo vstopilo 5294 beguncev in migrantov, iz države pa jih je izstopilo 7101. Skupaj jih je v drugem valu od 16. oktobra v državo vstopilo nekaj manj kot 207.000.

19.14 DOBOVA Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova je danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljalo pet vlakov z nekaj več kot 5000 prebežnikov. V Dobovi nocoj pričakujejo tudi dva vlaka z več kot 2000 prebežnikov.

18.40 LJUBLJANA Do 18. ure je v Slovenijo vstopilo 5294 beguncev in migrantov, iz države pa jih je izstopilo 7101. Skupaj v drugem begunskem valu od 16. oktobra je v državo vstopilo nekaj manj kot 207.000 beguncev in migrantov.

14.30 DOBOVA V Dobovo je ob 14.30 uri s Hrvaške pripeljal vlak s 1080 prebežniki. Na tem mejnem prehodu pravkar pričakujejo vlak s 1063 prebežniki, po napovedih hrvaških varnostnih organov bo v poznih večernih urah v Dobovo prispel še en vlak s 1010 prebežniki.

12.48 VARŠAVA Poljski minister za evropske zadeve Rafał Trzaskowski je danes sporočil, da v luči terorističnih napadov v Parizu Poljska ne bo sprejela evropskih kvot za prerazporeditev beguncev.

11.30 DOBOVA Slovenija se mora pripraviti na možnost, da bo del prebežnikov ostal v državi, pravi generalni sekretar mednarodne organizacije Karitas, Caritas Internationalis, Michel Roy. Ob tem poziva, naj premislimo, kako jih bomo integrirali v družbo, pomembno pa lahko pri tem pomagajo tisti, ki se kot prostovoljci že zdaj vključujejo v njihovo oskrbo.

9.06 MURSKA SOBOTA Včeraj okoli 2. ure so med postopkom evidentiranja tujcev v sprejemnem centru v Petišovcih ugotovili slabo zdravstveno stanje 46-letnega državljana Sirije. Takoj so ga odpeljali v splošno bolnišnico Murska Sobota, od koder so policijo okoli 22.30 ure obvestili, da je tujec umrl zaradi odpovedi notranjih organov. Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Po izjavi pokojnega je bil v bolnišnici že pred dvema tednoma v Turčiji.

Svojci pokojnega naj bi po prvih informacijah včeraj zapustili Slovenijo v Gornji Radgoni. O smrti tujca je bilo obveščeno ministrstvo za zunanje zadeve. Predstaniki Rdečega križa so o smrti obvestili Mednarodni Rdeči križ, ki bo poskušal vzpostaviti stik s svojci, so sporočili s policije.

8.36 ŠENTILJ V Šentilju dopoldan pričakujejo prihod vlaka iz Dobove in več avtobusov iz območja PU Celje, v sprejemnem centru Gruškovje pa pričakujejo 8 avtobusov z migranti iz Dobove in 5 avtobusov z begunci migranti iz Hrvaške, so sporočili iz PU Maribor.

7.58 DOBOVA Ponoči sta na mejni prehod Dobova v spremstvu hrvaških policistov prispela dva vlaka z begunci in migranti. Nekaj po polnoči je pripeljal vlak z 966, nekaj po 4. uri pa vlak z 814 prebežniki. Po napovedih hrvaških varnostnih organov bo naslednji vlak z okoli 1000 ljudmi v Dobovo pripeljal okoli 8. ure.

7.55 DOBOVA Trenutno je po podatkih novomeške policijske uprave v Posavju še okoli 1500 beguncev in migrantov. Vseh 4116 beguncev in migrantov, ki so v petek prispeli na Dobovo, je že nadaljevalo pot v notranjost države.

Ne spreglejte