Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2022,
13.28

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,00

26

Natisni članek

Zoran Janković Emonika Ljubljana

Torek, 15. 11. 2022, 13.28

4 mesece, 2 tedna

Investitor Emonike za komunalni prispevek odštel skoraj 25 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,00

26

Emonika | Foto Emonika

Foto: Emonika

Družba Mendota Invest, ki je investitor v komercialni del projekta Emonika, je Mestni občini Ljubljana plačala komunalni prispevek v višini 24,8 milijona evrov, je na današnji novinarski konferenci povedal ljubljanski župan Zoran Janković. To pomeni, da je gradnja Emonike postala dejstvo, je ocenil.

Komercialni del projekta Potniškega centra Ljubljana, imenovan tudi Emonika, bo obsegal trgovsko in zabaviščno središče, poslovno stavbo in hotel, po ocenah z začetka tega leta naj bi bil končan v 2025.

Celoten nadgrajen potniški center Ljubljana bo po načrtih obsegal še novo avtobusno postajo s parkirno hišo, novo poslovno stavbo Slovenskih železnic (SŽ) ter nadgradnjo železniške postaje s pripadajočo tirno infrastrukturo in peroni. Investitorja sta v tem primeru država in SŽ.

Investitor v zasebni del projekta s komercialnimi, poslovnimi in stanovanjskimi površinami je družba Mendota invest, ki je v lasti največje madžarske bančne skupine OTP. Po zadnjih razpoložljivih predvidevanjih naj bi bila naložba vredna 250 milijonov evrov, a je vmes prišlo do precejšnjih podražitev surovin in materialov, tako da zadnja ocena ni znana. Ta del projekta pa bo lahko stekel ločeno od javnega dela projekta.

Investitor je sicer pred časom ocenil, da bodo vsa gradbena dovoljenja pridobljena do konca tega leta.

Ne spreglejte