SiolNET. Novice Slovenija
2,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Inšpektor in kriminalistka suspendirana zaradi goljufanja pri PCT-potrdilu

2,97

termometer

PCT potrdilo
Novembra so po več slovenskih krajih potekale hišne preiskave, in to pri policistih, ki naj bi imeli lažna PCT-potrdila. Foto: STA

Inšpektor v sektorju uniformirane policije in kriminalistka Policijske uprave Murska Sobota sta pred dnevi prejela sklep o prepovedi opravljanja dela. Kot danes piše časnik Vestnik, sta se zaradi lažnih PCT-potrdil znašla pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva, ki preiskuje kazniva dejanja policistov.

Proti njima je bil uveden postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, so po poročanju časnika Vestnik potrdili na Generalni policijski upravi.

Na Policijski upravi (PU) Murska Sobota proti obema poteka notranjevarnostni postopek.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v okviru novinarske konference o dosežkih predsedovanja Slovenije Svetu EU izrazil obžalovanje in razočaranje, da je prišlo do omenjenega primera. "Policija je vendarle sistem, ki bi moral biti vzor državljanom in nihče si ne predstavlja, da bi lahko policist uporabljal ali pa posedoval ponarejene dokumente, a to se na žalost dogaja," je dejal.

Minister zato pričakuje, da bodo vsi postopki izpeljani, kot morajo biti, osebno pa meni,"da taki ljudje v policiji ne smejo delati". Po njegovih besedah dejanje ostro obsojajo tudi v policijskih sindikatih.

švica covid-19 koronavirus Novice Slovenija končno kot Švica: odkrili na tisoče ponarejenih PCT-potrdil

Pri policistih potekale hišne preiskave

Novembra so namreč po več slovenskih krajih potekale hišne preiskave, in to pri policistih, ki naj bi imeli lažna PCT-potrdila. Na posebnem oddelku, ki usmerja preiskavo, so potrdili, da so preiskave potekale tudi na območju PU Murska Sobota, vendar zaradi interesa predkazenskega postopka in varstva osebnih podatkov informacij o morebitnih kazenskih ovadbah in kaznivih dejanjih ne morejo podati.

Tim Gajser Novice Tim Gajser za Delo: Ne bom tožil Tim Gajser Novice Neuradno: Tim Gajser ne želi več biti policist

Ob inšpektorju in kriminalistki s PU Murska Sobota je ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi po poročanju Vestnika doletel še štiri uslužbence z Generalne policijske uprave in policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Koper. V ločeni preiskavi se je v lovke preiskovalcev zaradi vpletenosti v izdajo lažnega potrdila PCT ujel tudi policist, zaposlen na Prometni policijski postaji Maribor.

Inšpektorat Novice Zaradi neupoštevanja pogoja PCT izrekli za 42.400 evrov glob Avstrija meja Novice Od ponedeljka vstop v Avstrijo le ob izpolnjevanju pogoja PC

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin