SiolNET. Novice Slovenija
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi neupoštevanja pogoja PCT izrekli za 42.400 evrov glob

0,10

termometer

Inšpektorat |  | Foto: STA
Foto: STA

V obdobju med 6. in 12. decembrom 2021 so inšpekcijski organi skupno opravili 9.568 nadzorov, povezanih s koronskimi ukrepi. Skupna vrednost izrečenih glob je znašala 65.800 evrov, od tega so za 42.400 evrov glob inšpektorji izrekli zaradi neupoštevanja pogoja PCT, so sporočili z ministrstva za zdravje.

Organi so izrekli 89 prekrškovnih sankcij, 551 opozoril po zakonu o prekrških in 696 upravnih ukrepov. Izdanih je bilo tudi 11 odločb o prepovedi dejavnosti. Zdravstveni inšpektorat je od tega opravil 1.019 nadzorov, izrekel pa 33 prekrškovnih sankcij, štiri opozorila po zakonu o prekrških in pet upravnih ukrepov, so pojasnili.

Policija je od 7. do 13. decembra 2021 prejela 41 prijav o kršitvah odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, lastnih ugotovitev o kršitvah pa je bilo 23. Izrekla je tudi 50 opozoril oziroma ukazov.

Na meji izdali 132 karanten

Na meji je vročila 132 izjav o napotitvi v karanteno na domu. V 12 primerih so osebe zavrnile podpis izjave, zato je policija njihove podatke posredovala ministrstvu za zdravje za izdajo odločbe o karanteni na domu. Na mejnih prehodih in kontrolnih točkah so policisti zavrnili 15 oseb, ki niso izpolnjevale pogojev za vstop ali tranzit prek Slovenije, pa so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Na mejnih prehodih je policija obravnavala tudi tri primere ponarejenih potrdil o cepljenju, znotraj države pa pet primerov izkazovanja ponarejenih potrdil o cepljenju oziroma testiranju, so dodali.

Z ministrstva za finance pa so sporočili, da je proračunska inšpekcija v prvi polovici leta 2021 izvedla 319 inšpekcijskih nadzorov. V 297 nadzorih po zakonu o nalezljivih boleznih so inšpektorji ugotovili 58 nepravilnosti in pomanjkljivosti, v glavnem povezanih z nepravilnim nošenjem zaščitnih mask. Kršiteljem so izrekli opozorila, na podlagi katerih so bile kršitve odpravljene.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin