Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 1. 2022,
19.53

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,09

83

Natisni članek

Marko Bandelli

Nedelja, 9. 1. 2022, 19.53

2 leti, 3 mesece

Hojs: Kučan je vpregel novega konja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,09

83

"Današnja proslava v Dražgošah je bila prijavljena kot kulturna prireditev, saj drugače dogodka ne bi smeli organizirati," pravi Aleš Hojs.

"V času pandemije covid-19 desne stranke ne organizirajo takih srečanj, kot je bila današnja slovesnost v Dražgošah," je danes v oddaji Planet18 dejal notranji minister in podpredsednik SDS Aleš Hojs. Po njegovih besedah so danes bile Dražgoše kraj, kjer je levica razdvojila slovenski narod. "Kar je danes govoril Kučan, je bilo pritlehno, saj se volja slovenskega ljudstva uresničuje v parlamentu. In vse, kar je bilo v zadnjih dveh letih narejenega, je bilo sprejeto v državnem zboru," je poudaril Hojs, ki pa se je strinjal s Kučanom, da se volja ljudstva izraža skozi volitve.

Dražgoše
Novice Kučan o znamenjih oživljanja fašizma, Janša mu odgovarja #video

"Ne nazadnje, tudi Kučanov poziv k cepljenju je bil dobra stvar. Sicer je to popolnoma drugače, kar delajo njegovi izbranci, torej koalicija KUL. Ti so nagajali, zavajali, delali vse, da je bilo stanje z epidemijo covid-19 vse slabše," je današnji govor prvega predsednika Slovenije komentiral Hojs.

"Po uporabi zavrzi"

"To, kar se je danes dogajalo v Dražgošah, je simbolika, da tudi v koaliciji KUL prihaja do razslojitve," pravi Hojs. Več kot očitna je bila po mnenju Hojsa pomenljiva neudeležba Marjana Šarca, Tanje Fajon in Alenke Bratušek. "Torej treh glavnih akterjev na levi politični strani. Očitno so spoznali, da je Kučan vpregel novega konja, torej Roberta Goloba. In očitno je vsem omenjenim jasno, da so na poti starih komunističnih rekov "po uporabi zavrzi". Očitno bodo Šarec, Fajonova in Bratuškova po volitvah zavrženi," meni Hojs.

Bratušek Šarec
Novice Preobrat: zaradi Goloba Bratuškova izven parlamenta, Šarec na robu

"Dno slovenske levice"

"To, kar si je privoščil poslanec Marko Bandelli, ko je govoril o iztrebljanju, pa je novo dno slovenske levice," je na včerajšnjo izjavo Bandellija opozoril Hojs. Po njegovem mnenju v 30. letih nismo slišali nikogar, ki bi govoril, da je treba del slovenskega naroda iztrebiti in da je danes v Sloveniji fašizem živ. "Tega v Sloveniji ni. Fašizem je preminil pred davnimi 70. leti," je dejal Hojs.

Marko Bandelli
Novice Ljubitelj nemških avtomobilov bo v Dražgošah iztrebil fašiste
Ne spreglejte