Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2023,
12.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,94

70

Natisni članek

SAB Gibanje Svoboda Marko Bandelli

Petek, 20. 1. 2023, 12.00

1 leto, 5 mesecev

Nekdanji poslanec Marko Bandelli zapušča Gibanje Svoboda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,94

70

Marko Bandelli | Foto STA

Foto: STA

Nekdanji poslanec SAB Marko Bandelli je na družbenem omrežju objavil, da z današnjim dnem izstopa iz stranke Gibanje Svoboda.

V obrazložitvi, ki jo je naslovil na generalno sekretarko Tamaro Kozlovič, je zapisal, da v stranki ni imel možnosti uveljavljati pravice pri oblikovanju politik stranke in sodelovati pri njihovem izvajanju. Člani stranke imajo po statutu "dolžnost aktivno sodelovati in si prizadevati za udejanjanje temeljnih vrednot in ciljev", zaradi katerih je bila stranka ustanovljena. Predvsem pa morajo člani stranke krepiti enotnost in ugled stranke, je še zapisal v pismu Kozlovičevi.

V izjavi je zapisal, da mu od pripojitve stranke SAB h Gibanju Svoboda ni bila dana možnost uveljavljanja njegovih pravic, še manj pa dolžnosti.

Gre Bandelli v DeSUS?

Pred dnevi je Marko Bandelli za Delo dejal, da razmišlja, da bi sprejel vabilo in prestopil v Demokratično stranko upokojencev (DeSUS). Po njegovem mnenju namreč potrebujemo stranko, ki bo ščitila interes upokojencev. V stranki DeSUS se v kratkem napoveduje menjava vodstva in poskus oživitve stranke. Čeprav dozdajšnji predsednik Ljubo Jasnič napoveduje, da za to mesto ne bo več kandidiral, Bandelli naj ne bi bil v igri za prevzem vodenja stranke.

Marko Bandelli
Novice Bo Bandelli dobil službo v vladi?
Marko Bandelli
Novice Marko Bandelli si je le našel službo
Marko Bandelli
Novice Tudi uradno: Bandelli brez nadomestila za poslance, ki ne morejo do službe
Ne spreglejte