SiolNET. Novice Svet
7,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marko Bandelli si je le našel službo

7,06

termometer

Marko Bandelli | Marko Bandelli, kot smo že poročali, pričakuje delovno mesto v novi vladi Roberta Goloba in še vedno prejema nadomestilo, do katerega so upravičeni nekdanji poslanci.  | Foto: STA
Marko Bandelli, kot smo že poročali, pričakuje delovno mesto v novi vladi Roberta Goloba in še vedno prejema nadomestilo, do katerega so upravičeni nekdanji poslanci. Foto: STA

Petindvajset nekdanjih poslancev še vedno prejema nadomestilo plače, je razvidno s seznama, ki so nam ga posredovali iz državnega zbora. Med bolj znanimi, ki si niso uspeli zagotoviti nove službe, so bili Marko Bandelli (SAB), Brane Golubović (LMŠ), Jerca Korče (LMŠ), Marko Pogačnik (SDS), Jani Möderndorfer (nadomestni poslanec), Violeta Tomić (Levica) in Gregor Židan (SD). Nas pa je Bandelli na Twitterju sicer opozoril, da se je s 1. septembrom letos le zaposlil. Brezposelni nekdanji poslanci so avgusta davkoplačevalce stali slabih 90 tisoč evrov, aktualni funkcionarji skoraj 400 tisoč evrov. Najbolje plačana je bila avgusta predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je prejela 5.759,34 evra bruto plače.     

porsche2bandelli Novice Socialni beli porsche Marka Bandellija

Na naše poročanje se je odzval nekdanji poslanec Marko Bandelli.

Iz državnega zbora (DZ) smo za avgust 2022 prejeli pregled plač vseh trenutnih in nekdanjih poslancev, ki prejemajo nadomestila.

Med nekdanjimi poslanci, ki so se prijavili za prejem nadomestila plače, je še vedno Marko Bandelli, ki naj bi računal na novo službo v vladi Roberta Goloba. Za avgust je prejel 3.347,72 evra bruto nadomestila.

Med nekdanjimi poslanci, ki so uveljavili pravico do poslanskega nadomestila - prejmejo ga lahko nekdanji poslanci, ki se ne morejo vrniti na prejšnja delovna mesta ali si najti dela -, so še številna znana imena: Jani Möderndorfer (avgusta prejel 3.387,93 evra bruto), Brane Golubović (avgusta prejel 3.845,81 evra bruto), Violeta Tomić (avgusta prejela 3.939,89 evra bruto), Marko Pogačnik (avgusta prejel 3.822,29 evra bruto), Gregor Židan (avgusta prejel 3.257,63 evra bruto). 

Vse plače poslancev in nadomestila nekdanjih poslancev si lahko ogledate na tej povezavi.

Marko Bandelli Novice Ljubitelj nemških avtomobilov bo v Dražgošah iztrebil fašiste

Avgusta osem funkcionarjev z višjo plačo od pet tisoč evrov bruto 

Za plače funkcionarjev so avgusta davkoplačevalci odšteli skoraj 400 tisoč evrov. S plačo nekaj manj kot šest tisoč evrov bruto (5.759,34 evra bruto) je bila najbolje plačana predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, če izvzamemo Mirjam Bon Klanjšček (Gibanje Svoboda), ki je s poračunom za avgust prejela 6.505,77 evra bruto.

Klakočar Zupančičevi sledi Borut Sajovic (Gibanje Svoboda), ki je prejel 5.390,33 evra bruto, na tretjem mestu je Danijel Krivec (SDS), ki je prejel 5.263,14 evra bruto, za njim je Jelka Godec (vodja poslanske skupine SDS), ki je prejela 5.215,44 evra bruto, na petem mestu pa je podpredsednica DZ Meira Hot (SD), ki je prejela 5.088,25 evra bruto. Bruto plačo, višjo od pet tisoč evrov, sta prejeli še podpredsednica DZ Nataša Sukič (5.040,55 evra bruto) in Vida Čadonič Špelič iz NSi, ki je prejela 5.013,06 evra bruto plače.

Edina predsednika parlamentarnih strank, ki nista v vladi, sta med najslabše plačanimi poslanci. Bruto plača Mateja Tonina je tako znašala manj kot štiri tisoč evrov bruto, slabše plačilo od predsednika NSi so prejeli le štirje poslanci. Predsednik SDS Janez Janša je državni proračun julija stal 4.127,72 evra bruto, kar pomeni, da ima višjo plačo od voditelja največje opozicijske stranke skoraj dve tretjini poslancev.

Prošnjo za plače smo poslali tudi na vlado, kjer pa za odgovor potrebujejo nekoliko več časa, saj ima vsako ministrstvo svoje računovodstvo. Podatke bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Spremljajte nas tudi na omrežjih FacebookInstagram in Twitter.
RTV položnica Novice Golob napovedal, kdaj bomo plačevali višji RTV-prispevek Predsednica Državnega zbora sprejme Niko Kovač. Urška Klakočar Zupančič Novice Klakočar Zupančičeva za brezplačen javni prevoz za prosilce za azil, da bi lahko šli na morje Trgovci. trgovine. Nakupovanje. Novice Sindikat trgovcev zahteva višje plače in grozi s stavko Robert Golob Novice Plače: Golob razkril svojo neto plačo, med šefi najslabša Toninu #video Marko Bandelli Novice Brezposelni nekdanji poslanci julija davkoplačevalce stali 100 tisočakov Fortrade Posel danes Brezplačen vodič "korak po koraku": kako trgovati s cenami delnic

 

 

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin