Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2019,
10.05

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,42

12

Natisni članek

Helena Čampa Tim Gajser Tim Gajser

Četrtek, 7. 2. 2019, 10.05

5 let, 2 meseca

Helenin boj za hišo: s pomočjo sodržavljanov uspešno čez prvo oviro #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,42

12

Helena Čampa, samohranilka z dvema otrokoma, ki ji grozi izguba strehe nad glavo, bo lahko zdaj nekoliko mirneje spala. Danes je edina vplačala varščino za tri četrtine hiše, do 25. februarja mora poravnati celo kupnino. Denar za družino v stiski zbiramo tudi na Planetu. 

Helena Čampa je mati samohranilka z dvema otrokoma. Eden je invalid s hudo epilepsijo, ne hodi in ne govori, drugi je študent brez rednih dohodkov. Helena 24 ur na dan skrbi za bolnega otroka, ki zaradi bolezni potrebuje stalno nego in skrb.

Zdaj se je družina znašla v težkem položaju, saj jim grozi izguba strehe nad glavo. Potem ko je Helena ostala brez partnerjeve pomoči, jo je ta dodatno izigral. Prepustil ji je dolg, zaradi katerega se je tri četrtine hiše, v kateri živijo Helena in otroka, znašlo na dražbi.

A s pomočjo sodržavljanov, ki so ji priskočili na pomoč - aktivirali so se gasilci, mediji in državljani -, je Heleni danes uspelo. Kot edina je namreč vplačala varščino, do 25. februarja pa mora zdaj odplačati vso kupnino.

V spremstvu gasilcev in župana

Heleno so na današnjo dražbo v Murski Soboti pospremili prostovoljni gasilci z Loga pri Brezovici - Helena je njihova članica -, ki so v zadnjih dveh tednih intenzivno zbirali denar za pomoč družini. Na dražbo so jo pripeljali z gasilskim kombiniranim vozilom, spremljalo jih je še eno kombinirano vozilo. Prišel je tudi župan Loga in nekdanji motociklist Miran Stanovnik.

Nekaj utrinkov z dražbe:

Fotogalerija
1 / 8
123
Novice Tim Gajser bo pomagal, da Helena in njena otroka ne izgubijo strehe nad glavo #video

Družini želi pomagati tudi motokrosist Tim Gajser. | Foto: Ana Kovač Družini želi pomagati tudi motokrosist Tim Gajser. Foto: Ana Kovač Na pomoč tudi Planet in Tim Gajser

Pretresljiva usoda se je dotaknila tudi našega najboljšega motokrosista Tima Gajserja, ki v  sodelovanju s Planetom organiziral dražbo svojega dresa, v katerem je avgusta lani na veliki nagradi Bolgarije na mednarodnem tekmovanju stopil na zmagovalne stopničke.

Dražba poteka do 25. februarja, sodelujete pa lahko prek obrazca na tej povezavi.

Dres Tima Gajsra
Sportal Pomoč nesrečni družini: dres Tima Gajserja prodan za 2.000, kapa za 350 evrov! #video

 

 

Ne spreglejte