SiolNET. Novice Slovenija
8,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tim Gajser bo pomagal, da Helena in njena otroka ne izgubijo strehe nad glavo #video

8,05

termometer

Pretresljiva usoda Helene Čampa, mame samohranilke z invalidnim otrokom, ki ji grozi izguba strehe nad glavo, se je dotaknila veliko ljudi, tudi našega najboljšega motokrosista Tima Gajserja. Družini želi pomagati z dražbo svojega tekmovalnega dresa, v katerem je avgusta lani na veliki nagradi Bolgarije na mednarodnem tekmovanju stopil na zmagovalne stopničke.

Helena Čampa Sportal Pomoč nesrečni družini: dres Tima Gajserja prodan za 2.000, kapa za 350 evrov! #video

Tim Gajser, najboljši slovenski motokrosist, ki ima v žepu tudi naslov svetovnega prvaka, je pokazal svojo srčnost. "Moja družina in sam ogromno damo na to, da pomagamo ljudem, ki so to potrebujejo. Tudi vzgojen sem tako, tako da se res vsakokrat odzovem prošnji, da pomagam ljudem," je dejal Gajser. Heleno je Gajserjev srčen odziv pustil brez besed. S sredstvi bo Tim Gajser pomagal ohraniti dom, ki ima za Heleno neprecenljivo vrednost. 

Helena Čampa je mati samohranilka z dvema otrokoma. Eden je invalid s hudo epilepsijo, ne hodi in ne govori, drugi je študent brez rednih dohodkov. Zdaj so se znašli v težkem položaju, grozi jim izguba strehe nad glavo. Helena 24 ur na dan skrbi za bolnega otroka, ki zaradi bolezni potrebuje stalno nego in skrb. Ostala je brez partnerjeve pomoči, ta pa jo je še dodatno izigral.
d Novice Samohranilki z invalidnim otrokom grozi izguba strehe nad glavo #video

Akcija zbiranja 70 tisoč evrov za ohranitev doma Helene Čampa se uradno počasi končuje. Uradno naj bi trajala do jutrišnjega dne, ko je treba vplačati varščino. Dražba za tri četrtine hiše, katere lastnik je nekdanji partner, ki je ta dolg prepustil Heleni, bo na vrsti v četrtek.  Do 25. februarja mora Helena odplačati vso kupnino. In ljudje so se odzvali. V takšnem številu, kot si ga niti v sanjah ni upala pričakovati.

Tudi vi boste lahko pomagali. Sodelovali boste lahko na spletni dražbi tekmovalnega dresa Tima Gajserja, ki jo na Siolu začenjamo jutri, ko bomo sprejeli tekmovalni dres in bodo kolegi objavili pravila dražitve. Dražba bo trajala do 25. februarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5551
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin