Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
11.55

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

5

Natisni članek

motokros dobrodelna dražba Helena Čampa Tim Gajser Tim Gajser

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 11.55

5 let, 1 mesec

Dobrodelna dražba: dres in kapa Tima Gajserja

Pomoč nesrečni družini: dres Tima Gajserja prodan za 2.000, kapa za 350 evrov! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

5

Dres Tima Gajsra | Tekmovalni dres, v katerem je Tim Gajser 27. avgusta 2018 na VN Bolgarije osvojil drugo mesto. | Foto Bojan Puhek

Tekmovalni dres, v katerem je Tim Gajser 27. avgusta 2018 na VN Bolgarije osvojil drugo mesto.

Foto: Bojan Puhek

Slovenski športni junak Tim Gajser pooseblja rek, da v nesreči spoznaš prijatelja. Eden najboljših motokrosistov na svetu ni ostal ravnodušen nad pretresljivo usodo Helene Čampa, mame samohranilke z invalidnim otrokom. Odločil se je za dobrodelno dražbo, na kateri je bilo mogoče kupiti njegov tekmovalni dres in kapo, s katerima se je povzpel med najboljše. Celoten izkupiček z dražbe, 2.350 evrov, je namenjen družini, ki ji je grozila izguba strehe nad glavo. Dražba se je iztekla 25. februarja.

123
Novice Tim Gajser bo pomagal, da Helena in njena otroka ne izgubijo strehe nad glavo #video

Če imate veliko srce in se vas je dotaknila pretresljiva usoda družine Helene Čampa, hkrati pa ste navdušeni nad osebnostjo in mednarodnimi uspehi Tima Gajserja, ste se lahko do 25. februarja, ko je potekala dobrodelna dražba, znašli na pravem naslovu. Na dražbi ste lahko postali lastnik kape in tekmovalnega dresa, v katerem se je najboljši slovenski motokrosist lani avgusta na veliki nagradi Bolgarije povzpel na zmagovalni oder, s tem pa pomagali nesrečni družini, da ji ne vzamejo doma.

Kdo je kupil dres in kapo? Podjetje Unicommerce d.o.o. je za dres Tima Gajserja ponudilo 2.000 evrov, Mojmir Luzar pa za kapo 350 evrov.

Tim Gajser je navezan na svoj dres, ki ga vedno krasi številka 243. Letošnjo sezono bo začel 3. marca v Argentini. | Foto: Bojan Puhek Tim Gajser je navezan na svoj dres, ki ga vedno krasi številka 243. Letošnjo sezono bo začel 3. marca v Argentini. Foto: Bojan Puhek Tim je s svojimi športnimi uspehi na sončni strani Alp sprožil veliko evforijo. Vrhunec je doživel leta 2016, ko je z znamenito številko 243, ki krasi njegov dres, postal svetovni prvak v kategoriji MXGP. Še danes spada med najbolj priljubljene in spoštovane slovenske športnike, med pripravami na novo sezono, v kateri se želi vrniti na svetovni prestol, pa nam je pojasnil razloge za sodelovanje v dobrodelni dražbi.

''Moji družini in meni je zelo pomembno to, da pomagamo ljudem, ki to potrebujejo. Tudi sam sem vzgojen tako, da se vsakokrat odzovem prošnji za pomoč ljudem,'' je dejal 23-letni motokrosist plemenitega srca, ki je s svojim dejanjem podal možnost vsem njegovim privržencem, da postanejo lastniki tekmovalnega dresa, s katerim se je lani v Bolgariji uvrstil na visoko drugo mesto.

Helena se mu za veliko pomoč od srca zahvaljuje.

Tim Gajser
Sportal Gajser po eni težjih sezon: Neizmerne bolečine so zdaj samo še preteklost
Helena Čampa se srčno zahvaljuje Timu Gajserju. | Foto: Planet TV Helena Čampa se srčno zahvaljuje Timu Gajserju. Foto: Planet TV Helena Čampa je mati samohranilka z dvema otrokoma. Eden je invalid s hudo epilepsijo, ne hodi in ne govori, drugi je študent brez rednih dohodkov. Zdaj so se znašli v težkem položaju, grozi jim izguba strehe nad glavo. Helena 24 ur na dan skrbi za bolnega otroka, ki zaradi bolezni potrebuje stalno nego in skrb. Ostala je brez partnerjeve pomoči, ta pa jo je še dodatno izigral.

Akcija zbiranja 70 tisoč evrov za ohranitev doma Helene Čampa naj bi se uradno končala 5. februarja, ko je treba vplačati varščino. Dražba za tri četrtine hiše, katere lastnik je nekdanji partner, ki je ta dolg prepustil Heleni, je bila na vrsti do 7. februarja, do 25. februarja pa mora odplačati vso kupnino.

Če niste sodelovali na dražbi, a vseeno želite darovati, lahko to storite z nakazilom na spodnji transakcijski račun. Pomoč se zbira prek Prostovoljnega gasilskega društva Log, Loška cesta 18, 1358 Log pri Brezovici.

SI56 1914 6500 3639 398
Sklic: SI00 08012002
Namen plačila: HIŠA

Ne spreglejte