SiolNET. Novice Slovenija
3,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija: Grozilnih pošiljk je bilo pet, v vseh so bili naboji

3,98

termometer

"Kriminalisti smo bili obveščeni o petih pošiljkah, ki so jih prejeli predstavniki države in predstavniki državnega zbora. V vseh petih so bili naboji, namenjeni za dolgocevna orožja. V zvezi s tem so že bili izvedeni ukrepi. Poslali smo kriminaliste, da bi zavarovali življenja ljudi in odkrili storilca. Gre za začetno zbiranje obvestil, do konkretnejših sledi še nismo prišli," je povedal Stojan Belšak.

Glede preiskave pisemskih pošiljk z grozilno vsebino, naslovljenih na politične predstavnike, je izjavo podal tudi vodja oddelka za organizirano kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Stojan Belšak.

"Štiri prijave so policisti prejeli v petek in eno danes. Zadnja je bila prav tako poslana v petek, a jo je prejemnik prijavil šele danes.  Vsebina v vseh pismih je podobna. Grožnje s smrtjo so namenjene politikom in tudi njihovim družinskim članom. Z osebami, ki bi lahko bile ogrožene, bomo opravili razgovore," je pojasnil Belšak. 

Kot je še povedal, je iskanje takih storilcev zelo kompleksno. "Vse bomo naredili, da storilca/-e najdemo. Dodeljena jim bo dveletna zaporna kazen," je dodal. 

Zaradi interesa preiskave več podatkov na policiji za zdaj še ne morejo posredovati, je povedal Belšak in dodal, da vse politike varujejo tako doma kot tudi takrat, ko so na poti. 

Grožnje prejeli Janša, Tonin in Jelinčič, zdaj še Hojs

Predsednik vlade Janez Janša ter podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin sta v petek na domača naslova prejela kuverti, v katerih sta bili grožnja s smrtjo in naboj večjega kalibra, smo izvedeli v uredništvu. Primer že preiskuje policija. Pred tednom dni sta dom Mateja Tonina sicer obiskala dva od sredinih protestnikov in se izdajala za zaposlena pri telekomunikacijskem operaterju. 

Janez Janša, Matej Tonin Novice Janez Janša in Matej Tonin na dom prejela grožnji s smrtjo janša v DZ Novice Ob zgodbi o grožnjah Janši in Toninu še sramota za Kadunca #video

Pismo z nabojem večjega kalibra je prejel tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Prepričan je, da je pismo poslal nekdo od ene izmed večjih opozicijskih strank. Trdi, da je to delo enega izmed članov SD, LMŠ, SAB ali Levice.

Zdravko Počivalšek Novice Pošiljke z grožnjami naslovljene tudi na ministra Počivalška ter poslanski skupini SNS in DeSUS #video

Pošiljko je prejel tudi minister Aleš Hojs. Kot je zapisal, je prejel samo naboj, brez pisma. 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin