SiolNET. Novice Slovenija
2,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Grožnje poslancem DZ obravnava kriminalistična policija

2,86

termometer

Shod nasprotnikov zakona o nalezljivih boleznih ZNB-D. Anticepilci nasprotniki cepljenja obvezno cepljenje |  | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

V tem in preteklem tednu so policisti Policijske postaje Ljubljana Center obravnavali več ponižujočih ravnanj in groženj številnim poslancem DZ. Policija je izvedla več ukrepov za zaščito varovanih oseb in okrepila varovanje okolice DZ ter njegovih zaposlenih, grožnje poslancev je v obravnavo prevzela kriminalistična policija. Trenutno obravnavajo šest kaznivih dejanj. 

V zadnjem času se pred DZ vrstijo napadi na poslance. Kot so sporočili s PU Ljubljana, je glede na družbeno nevarnost, intenziteto napadov, pritiskov in žaljivih ravnanj primere v obravnavo prevzela kriminalistična policija. Na Twitterju je to potrdil tudi generalni direktor policije Anton Olaj.

"Številčnost kaže, da ni šlo za posamezne naključne izraze nezadovoljstva ljudi nad predstavniki zakonodajne oblasti. Okoliščine kažejo, da se je poskušalo vplivati na njihovo izvajanje funkcije poslanca pri sprejemanju zakonov," so zapisali na policiji. 

Vodja oddelka za organizirano kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Ljubljana Stojan Belšak, je v današnji izjavi povedal, da policija trenutno obravnava šest takih dejanj, štiri obravnavajo kot kazniva dejanja grožnje, dve pa kot prekrška zoper red in mir. "V nekaterih primerih so storilci že znani, v drugih policija obvestila še zbira," je pojasnil Belšak. 

Jožef Horvat Novice Napad na poslanca NSi: "Obkolili so me, mi grozili in pljuvali vame" Olaj: Identificirana sta bila dva storilca

Zorčič razmišlja o vložitvi ovadbe

Predsednik DZ Igor Zorčič je napade na nekatere poslance po sprejetju zakona o nalezljivih boleznih, pri čemer je odmeval primer nasilja do vodje poslancev NSi Jožefa Horvata pred DZ, na včerajšnji seji označil za nedopustne. "Menim, da so šli nekateri celo tako daleč, da bomo razmislili o vložitvi kazenske ovadbe," je napovedal Zorčič.

Državni zbor. Parlament. Novice Po Horvatu tarča skupine pred DZ še poslanec SDS Peter Jančič Siol Plus Pljuvanje v obraz poslanca Horvata in Fajonove v EU

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin