SiolNET. Novice Slovenija
8,65

termometer

 • Messenger
 • Messenger

"Gre za skrajno zavržno dejanje, kakršnemu še nismo bili priča"

8,65

termometer

mesto Koper
Foto: Klemen Korenjak

Nenavadni plakati, ki so pretekli teden presenetili prebivalce in obiskovalce Kopra, po zatrjevanju odvetniške pisarne Pirc Musar & partnerji predstavljajo nedopusten poseg v ugled prizadetega. Odstranitev plakatov, ki blatijo kriminalista Nermina Dedića, zahtevajo po sodni poti.

Ob najprometnejših cestah v Kopru so se pretekli teden pojavili plakati, ki s pomočjo članka v Slovenskih novicah razkrivajo koprskega kriminalista Nermina Dedića kot domnevnega črnograditelja v Čežarjih pri Kopru. Kot uradna oseba, pristojna za pregon gospodarskega kriminala, si namreč črne gradnje ne bi smel privoščiti.

Gre za maščevanje koprskega župana?

Kriminalist Dedić je v preteklosti preiskoval več kaznivih dejanj koprskega župana Borisa Popovića, ta pa naj bi se mu maščeval z negativno oglaševalsko kampanjo. Naročnik oglasov je namreč koprsko podjetje Multimedijski center Vizija, ki je v 100-odstotni lasti Mestne občine Koper. Poleg tega je oglase objavilo brez soglasja Slovenskih novic. To so potrdili tudi v Delu, pod okrilje katerega spada časnik Slovenske novice.

Multimedijski center Vizija je sicer izdajatelj spletnega portala ekoper.

"Dedić ni ponaredil nobenega dokumenta"

Na sporno oglaševalsko prakso se je danes odzvala Dedićeva odvetnica Nataša Pirc Musar, ki zatrjuje, da je agresivna javna objava o ponarejenem dokumentu v celoti neresnična in objektivno žaljiva. Z objavo fotografije Dedića po njenih trditvah predstavlja nedovoljen poseg v zasebnost upnika ter nedopusten poseg v ugled in njegovo dobro ime. S tem Dediću nastaja nepopravljiva premoženjska škoda.

Kriminalist Dedić je v preteklosti preiskoval več kaznivih dejanj koprskega župana Borisa Popovića. Kriminalist Dedić je v preteklosti preiskoval več kaznivih dejanj koprskega župana Borisa Popovića. Foto: STA

"Gre za skrajno zavržno dejanje, kakršnemu v Sloveniji še nismo bili priča. Na omenjenih jumbo plakatih je nekoliko prirejena naslovnica Slovenskih novic z dne 24. 2. 2018, konkretno zapis naslova članka iz Slovenskih novic Črna gradnja, kriminalist Nermin Dedić ponaredil dokument?! skupaj s fotografijo kriminalista, ki je bila nezakonito odtujena s profila upnikove sestre na Facebooku. Naročnik jumbo plakatov kriminalistu torej očita, da je črnograditelj oziroma celo več, da naj bi tekom postopka pridobitve gradbenega dovoljenja ponaredil dokument, torej storil kaznivo dejanje," je zapisala v sporočilu za javnost.

Ker se naročnik ne odziva, so na sodišče vložili zahtevo za začasno odredbo

Pirc Musarjeva meni, da gre za politično motivirano javno objavljanje zapisa neresnic, in poudarja, da Dedić ni ponaredil nikakršnega dokumenta. To je potrdil tudi sodni izvedenec, izvedensko mnenje pa hranijo v odvetniški pisarni.

Koprska občina je Dedića tudi prijavila vodstvu policije in predala ovadbo specializiranemu državnemu sodišču. V obeh organih postopek poteka, ovaditelj pa zahteva takojšnjo prekinitev delovnega razmerja.

Dedić je sicer že 12. februarja policiji dal vsa pojasnila in dokazila, s katerimi je ovrgel očitek o sumu kaznivega dejanja. Izvedensko mnenje je skupaj z drugimi dokazili predložil tudi upravni enoti v Kopru, ki vodi postopek izdaje gradbenega dovoljenja.

Pirc Musarjeva je v ponedeljek od naročnika zahtevala umik oglasov, a se ta na njeno zahtevo ni odzval, zato je odvetniška pisarna danes na sodišče vložila zahtevo za začasno odredbo. Vložila bo tudi odškodninsko tožbo zoper naročnika oglasov.

Ali bodo v občinskem podjetju zaradi zahteve odvetniške pisarne sporne plakate odstranili, smo povprašali koprsko občino, a se na telefon niso oglasili. Vprašanja smo jim poslali po elektronski pošti. Objavili jih bomo, ko jih prejmemo.

Komentarji

17

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • modrooki / 14.03.2018. ob 14:34 +11 0

  Tudi koper je "najlepše mesto". Ljubljana je tudi "najlepše mesto". Slovenija ima nesorazmerno veliko "najlepših mest".

  +11 0
 • stranca1 / 14.03.2018. ob 13:23 +7 - 1

  Tega srbina bi morali povleči par metrov nad zemljo. Postal je vsemogočni šerif. Upam, da Koprčani ne bodo ponovno volili tega idi...Misli, da je postal bog in da lahko počne s tem jugo Koprom kar hoče.

  +7 - 1
 • cornus / 14.03.2018. ob 16:36 +5 0

  Da bi ne prihajalo do ''šerifovstva'' je nujno potrebno spremeniti zakone, kjer se mandat županov (še posebej mestnih občin) omeji na dva zaporedna...!!

  +5 0
delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin