SiolNET. Novice Slovenija
3,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gneča pred cepilnimi centri danes še večja #foto #video

3,81

termometer

Čakalna vrsta za cepljenje pred zdravstvenim domom Metelkova. | Ker se izpolnjevanje pogoja PCT v sredo širi na več dejavnosti, se zanimanje za cepljenje proti covidu-19 povečuje.  | Foto: Bojan Puhek
Ker se izpolnjevanje pogoja PCT v sredo širi na več dejavnosti, se zanimanje za cepljenje proti covidu-19 povečuje. Foto: Bojan Puhek

Z jutrišnjim dnem v veljavo vstopa odlok o širitvi obveznosti PCT. Izpolnjevanje pogoja PCT bo tako obvezno skoraj povsod. Potem ko smo včeraj poročali o gneči pred cepilnimi centri v Ljubljani in drugih slovenskih krajih, je bila danes slika podobna. Čakalne vrste za cepljenje so bile še daljše, po neuradnih informacijah naj bi v nekaterih cepilnih centrih zmanjkalo cepiv. 

V Ljubljani, Mariboru, Celju in drugih slovenskih krajih so že včeraj opazili močno povečanje zanimanja za cepljenje proti bolezni covid-19.

Cepljenje vrsta Metelkova Novice Naval na cepilne centre po Sloveniji #video

Še večje zanimanje je bilo mogoče v Ljubljani opaziti danes. Pred cepilnim centrom na Metelkovi, kjer trenutno izvajajo cepljenje v Ljubljani, se v zadnjih dneh vijejo vrste čakajočih. Večina tistih, ki pridejo po prvi odmerek, naj bi se odločala za cepivo Johnson & Johnson, saj je pri cepivu tega proizvajalca za doseženo polno cepljenost in s tem takojšnje izpolnjevanje pogoja cepljenosti potreben le en odmerek.

1 / 15
2 / 15
3 / 15
4 / 15
5 / 15
6 / 15
7 / 15
8 / 15
9 / 15
10 / 15
11 / 15
12 / 15
13 / 15
14 / 15
15 / 15

Pred cepilnim centrom na Metelkovi se je že zjutraj vila dolga vrsta za cepljenje. Sicer pa bo organizirano cepljenje na Metelkovi v soboto trajalo ves dan. 


Zanimanje za cepljenje vedno večje

Po neuradnih informacijah je v nekaterih cepilnih centrih zmanjkalo cepiv, zlasti cepiva proizvajalca Johnson & Johnson. 

Ministrstvo za zdravje je tako v dopisu, ki ga je pridobila STA, vse cepilne centre pozvalo, naj cepljenje organizirajo tako, da bo potekalo nemoteno ter brez nepotrebnega čakanja pacientov v vrstah in čakanja na termin. Ob tem so cepilne centre prosili tudi, naj naročijo zadostne količine cepiv in zagotovijo potreben kader za izvedbo cepljenja.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Objavljamo seznam pogoja PCT, obvezen je skoraj povsod

Z enim odmerkom cepljenih manj kot polovica Slovencev

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je pri nas za zdaj cepljenih 1.026.944 oseb oziroma 49 odstotkov vseh prebivalcev, z vsemi odmerki pa 937.578 ljudi, kar je 44 odstotkov vseh prebivalcev, kažejo vladni podatki.

Med starejšimi od 18 let je polno cepljenih 53 odstotkov, med starejšimi od 50 let pa 66 odstotkov prebivalcev. Med starejšimi od 18 let je z enim odmerkom cepljenih 58 odstotkov, med starejšimi od 50 let pa 70 odstotkov prebivalcev.

covid testiranje Novice Izjemen porast okužb v Sloveniji #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin