Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 9. 2021,
18.32

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

221

Natisni članek

COVID-19 cepljenje PCT

Ponedeljek, 13. 9. 2021, 18.32

2 leti, 7 mesecev

Naval na cepilne centre po Sloveniji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

221

V Ljubljani, Mariboru, Celju in drugih slovenskih krajih je mogoče opaziti povečanje zanimanja za cepljenje proti bolezni covid-19, kar je najverjetneje posledica skorajšnjega začetka veljavnosti odloka o širitvi obveznosti PCT. 

V cepilnih centrih po Sloveniji opažajo izjemno povečano zanimanje za cepljenje proti bolezni covid-19. V Mariboru se je tako tedensko s prvim odmerkom še pred kratkim cepilo manj kot tisoč ljudi, pretekli teden pa že skoraj 1.600. "V preteklem tednu smo s prvim odmerkom cepili 1.588 ljudi, teden prej pa le 960," je danes povedal dr. Jernej Završnik, direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.

Podobno je tudi v Murski Soboti, kjer so zgolj v petek cepili skoraj toliko ljudi kot običajno v vsem tednu. "Nekaj tednov smo spremljali trend, ko je bilo cepljenih okrog tisoč posameznikov na teden. Zdaj jih je bilo skoraj toliko v enem dnevu," je za Planet TV dejala Edith Sapač Žižek, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota. 

Na vrhu po deležu cepljenih sta še naprej zasavska in koroška regija, najnižji delež cepljenih pa je v Podravju. | Foto: Reuters Na vrhu po deležu cepljenih sta še naprej zasavska in koroška regija, najnižji delež cepljenih pa je v Podravju. Foto: Reuters

Cepljenje
Novice Študija razkriva, komu se ni treba cepiti s tretjim odmerkom

Tako v Murski Soboti kot v Mariboru povečano zanimanje za cepljenje povezujejo z napovedano širitvijo obveznosti PCT-pogojev na vse več področij. Zdravstveni domovi bodo še naprej cepili vse nenaročene paciente, ki se bodo oglasili na cepilnih mestih, a zaradi lažje organizacije dela pred prihodom na cepljenje prosijo za telefonski klic in naročilo. Na zalogi so vsa cepiva.

Daljše vrste čakajočih je bilo mogoče danes opaziti tudi na več cepilnih mestih v Ljubljani in pred cepilnim mestom Zlatorog v Celju. Tako je bilo v Ljubljani pred Zdravstvenim domom na Metelkovi ulici:

Cepljenje vrsta Metelkova | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Cepljenje vrsta Metelkova | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Medtem ko se vrste za cepljenje daljšajo, se vrste za testiranje nekoliko krajšajo

To se ob porastu zanimanja za cepljenje dogaja tudi zato, ker testi niso več brezplačni, meni Edith Sapač Žižek, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota.

"Seveda je to povezano tudi s tem, da je uvedena možnost samotestiranja, ki so ga nekateri v prejšnjem tednu že uspešno uvedli. Drugi bodo to storili v tem tednu in tako bomo najbrž imeli manj testirancev."

Ne spreglejte