Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 8. 2024,
14.42

Osveženo pred

2 uri, 34 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
nakup Ministrstvo za pravosodje stavba revizija Litijska cesta

Natisni članek

Petek, 2. 8. 2024, 14.42

2 uri, 34 minut

Ena ponudba za izvedbo zunanje revizije nakupa stavbe na Litijski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Poslovna stavba na Litijski cesti 51, ki jo je kupilo Ministrstvo za pravosodje RS. Litijska 51. | Ministrstvo se je za zunanjo revizijo odločilo, ker želi "glede na vse dvome, ki so se pojavili o nepristranski izvedbi notranje revizije, pridobiti mnenje neodvisne institucije o pravilnosti izvedbe nakupa stavbe na Litijski 51 v Ljubljani". | Foto Bojan Puhek

Ministrstvo se je za zunanjo revizijo odločilo, ker želi "glede na vse dvome, ki so se pojavili o nepristranski izvedbi notranje revizije, pridobiti mnenje neodvisne institucije o pravilnosti izvedbe nakupa stavbe na Litijski 51 v Ljubljani".

Foto: Bojan Puhek

Ponudbo za izvedbo zunanje revizije postopka nakupa stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani je po povabilu ministrstva za pravosodje oddalo le eno podjetje, so za STA potrdili na ministrstvu za pravosodje. Rok za oddajo ponudbe se je iztekel v četrtek ob 15. uri, na ministrstvu pa zdaj preverjajo primernost oddane ponudbe.

Pravosodno ministrstvo je skladno z napovedmi izvedlo t. i. evidenčno naročilo za izvedbo forenzične preiskave postopka nakupa poslovne stavbe Litijska cesta 51 v Ljubljani. Povabilo k oddaji so minuli petek poslali podjetjem Ernst&Young, Forvis mazars consulting in Pricewaterhousecoopers (PwC). Do izteka roka je ponudbo oddalo zgolj eno podjetje, ki pa ga na ministrstvu še ne razkrivajo, saj bodo najprej preverili primernost ponudbe. Katero podjetje bo izvedlo zunanjo revizijo, naj bi sicer bilo znano še danes.

Vrednost javnega naročila je ocenjena do 50.000 evrov (z DDV), zato so se tudi odločili za zbiranje ponudb, in ne objavo splošnega javnega naročila.

Medtem notranja revizija ministrstva ostaja brez odgovorov na nekatera vprašanja in dileme, ki so se porajale ob poročilu. Ministrica za pravosodje Andreja Katič je vodji službe za notranjo revizijo Suzani Hötzl poslala pisna vprašanja in se je želela z njo tudi sestati, a je revizorka še vedno bolniško odsotna.

Zadevo pa pregleduje tudi urad za nadzor proračuna. Opravljajo namreč izredni pregled skladnosti delovanja notranje revizije ministrstva za pravosodje z usmeritvami za državno notranje revidiranje.

Urška Klakočar Zupančič
Novice Golob v DZ o aferi Litijska in nakupu računalnikov
Robert Golob
Novice Golob ministrici Andreji Katič: To je treba razčistiti
Andreja Katič
Novice Katičeva bo poročilo notranje revizije stavbe na Litijski posredovala tožilstvu in policiji
prevzem stavbe na Litijski cesti 51
Novice Ministrstvo prevzelo stavbo na Litijski, Katičeve ni bilo
Ne spreglejte