Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 10. 2023,
6.33

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

humanitarna pomoč Palestina vojna Gaza Izrael

Četrtek, 19. 10. 2023, 6.33

6 mesecev, 1 teden

13. DAN VOJNE V IZRAELU

"Pripravite se!" Tako je nagovoril izraelski obrambni minister vojake na meji z Gazo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Izraelski obrambni minister Joav Galant je danes vojakom ob meji z Gazo naročil, naj se organizirajo in pripravijo. Gazo boste kmalu gledali od znotraj, je vojakom še obljubil minister pred napovedano kopensko ofenzivo, v kateri nameravajo uničiti Hamas.

 

Dnevni pregled najpomembnejših dogodkov: 

21.08
V spopadih na Zahodnem bregu umrlo najmanj deset ljudi
20.21 Izraelski obrambni minister dejal vojakom na meji z Gazo, naj se pripravijo
18.51 Prehod Rafa naj bi v petek odprli
18.15 Hudi spopadi na Zahodnem bregu
18.06 ZN: Gaza bo potrebovala okoli sto tovornjakov pomoči na dan
17.42 ZDA pozivajo svoje državljane k odhodu iz Libanona
16.40 Egiptovski predsednik in jordanski kralj obsodila kolektivno kaznovanje Gaze 
14.50 EP obsoja Hamasov napad na Izrael, poziva k humanitarni pomoči za Gazo
12.18 Hamas: Vodja naših varnostnih sil je bil ubit v zračnem napadu
10.31 Izrael oporeka navedbam o številu ubitih v napadu na bolnišnico
10.09 Napadli ameriški vojaški bazi v Siriji?
9.56 V Izrael prispel britanski premier Sunak
9.21 Ši: Kitajska za sodelovanje z Egiptom v prizadevanjih za stabilizacijo Bližnjega vzhoda
8.59 Ubili so Džamilo Al Šanti, članico Hamasa
8.57 Iran: To je konec Izraela 
8.45 Izrael: Konflikt s Hezbolahom se je močno zaostril
7.26 Hezbolah: Zlonamerni Evropejci, pozor!
6.58 Palestina: Izrael je na Zahodnem bregu ubil dva najstnika 
6.43 Izrael je iz zraka napadel dve vasi na jugu Libanona
6.34 Egipt odprl mejo za 20 tovornjakov humanitarne pomoči

21.08 V spopadih na Zahodnem bregu umrlo najmanj deset ljudi

V spopadih z Izraelci je na Zahodnem bregu danes umrlo najmanj deset Palestincev, so sporočile palestinske oblasti. Od tega jih je sedem umrlo v spopadih z izraelsko vojsko v begunskem taborišču zahodno od Nablusa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelska vojska je v taborišču izvajala protiteroristično operacijo, ko so izbruhnili spopadi, ki so terjali sedem smrtnih žrtev. Še pet ljudi pa so aretirali.

Izraelske oblasti so racije izvajale tudi drugod po Zahodnem bregu. V vasi blizu Ramale so izraelske sile uničile dom domnevnega terorista. Ljudje so hoteli to preprečiti. Okoli 20 jih je začelo v vojake metati molotovke. Vojska se je odzvala s streljanjem, pri tem pa je umrl Palestinec.

Še en moški je bil ubit v spopadu z izraelsko vojsko južno od Izraela. V osrednjem delu Zahodnega brega pa je izraelski naseljenec ustrelil in ubil 21-letnega Palestinca. Podrobnosti niso znane.

Med palestinskim prebivalstvom Zahodnega brega, ki meji na Jordanijo, je podpora Hamasu še vedno močna.

Septembrska javnomnenjska raziskava je namreč pokazala, da bi v primeru predsedniških volitev vodja Hamasa Ismail Hanije lahko konkuriral palestinskemu predsedniku Mahmudu Abasu. Če bi bil edini protikandidat, bi lahko prejel kar polovico glasov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

20.21 Izraelski obrambni minister dejal vojakom na meji z Gazo, naj se pripravijo

Izraelski obrambni minister Joav Galant je danes vojakom, ki so nameščeni ob meji z Gazo, dejal, naj se organizirajo in pripravijo. Dodal je, da bodo kmalu "videli Gazo od znotraj" in napovedal popolno uničenje palestinskega gibanja Hamas, poroča britanski BBC.

"Kdorkoli vidi sedaj Gazo od daleč, jo bo kmalu videl od znotraj," je dejal. "To vam obljubim," je dodal.

Izrael, ki se pripravlja na kopensko ofenzivo na Gazo, je ob meji z enklavo namestil več deset tisoč vojakov, ki čakajo na začetek operacije.

Obrambni minister je danes pred vojaki spregovoril še o napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra. "Ni opravičila za to. Samo popolno uničenje organizacije Hamas - terorističnih infrastruktur, vsega, kar je povezanega s teroristi in tistih, ki so jih poslali," je povedal.

Gaza | Foto: Reuters Foto: Reuters

18.51 Prehod Rafa naj bi v petek odprli

Mejni prehod Rafa med Egiptom in Gazo se bo v skladu z napovedmi odprl v petek, danes poroča egiptovska televizija, ki je blizu tamkajšnji vladi. Glede na pretekle izkušnje pa generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus zaenkrat ostaja zadržan do te napovedi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Napovedi o odprtju mejnega prehoda prihajajo potem, ko je ameriški predsednik Joe Biden v sredo zvečer povedal, da sta se z egiptovskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem dogovorila, da bo Egipt dovolil vstop 20 tovornjakom s humanitarno pomočjo v Gazo.

Sisi je pred tem zavrnil navedbe, da je Egipt tisti, ki preprečuje odprtje mejnega prehoda z Gazo in s tem dostop humanitarne pomoči več kot dvema milijonoma Palestincem. Humanitarna pomoč na palestinsko ozemlje ne prihaja zaradi izraelskega bombardiranja, je opozoril.

Urad izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja je potrdil, da po prošnji Bidna ne bodo ovirali dostave hrane, zdravil in vode iz Egipta, dokler bo humanitarna pomoč omejena na civiliste v južnem delu Gaze in ne bo prišla do pripadnikov Hamasa.

Izrael je blokiral Gazo kmalu po tistem, ko so pripadniki Hamasa 7. oktobra izvedeli smrtonosne napade po Izraelu. V Gazi odtlej primanjkuje hrane, vode, zdravil in drugih nujnih potrebščin, tovornjaki z več tonami humanitarne pomoči pa čakajo, da lahko vstopijo v oblegano enklavo.

Cesta, ki vodi skozi mejni prehod Rafa, je edina pot, ki vodi v Gazo in ni pod nadzorom Izraela. Od najnovejše zaostritve je bilo območje Rafe večkrat tarča izraelskega obstreljevanja.

18.15 Hudi spopadi na Zahodnem bregu

V spopadih z izraelskimi vojaki na Zahodnem bregu je bilo ubitih šest ljudi, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje.

Izraelske sile so pred tem vstopile v begunsko taborišče Nur Šams v mestu Tulkarm, spopadi med njimi in palestinskimi napadalci pa se nadaljujejo, poroča Reuters s sklicevanjem na priče.

Izraelska vojska je pred tem sporočila, da je v nočnih racijah na Zahodnem bregu aretirala več kot 80 osumljencev, vključno s "63 terorističnimi operativci Hamasa".

Po navedbah je bilo v Nur Shamsu aretiranih pet osumljencev, varnostne sile pa "še naprej delujejo v taborišču, da bi preprečile teroristične dejavnosti".

Zahodni breg pod izraelsko okupacijo je ločen od območja Gaze. Dele tega območja upravljajo palestinske oblasti, medtem ko Gazo upravlja Hamas.

18.06 ZN: Gaza bo potrebovala okoli sto tovornjakov pomoči na dan

Humanitarne organizacije opozarjajo, da Gaza potrebuje veliko več pomoči kot prvih 20 tovornjakov, ki jih je napovedal ameriški predsednik Joe Biden.

Vodja humanitarne službe ZN Martin Griffiths meni, da bo potrebnih okoli 100 tovornjakov pomoči na dan.

Egipt je pristal na vnovično odprtje mejnega prehoda z Gazo, da bi omogočil dostavo pomoči, čeprav priprave na to trajajo predolgo.

17.42 ZDA pozivajo svoje državljane k odhodu iz Libanona

Veleposlaništvo ZDA v Bejrutu je ameriške državljane pozvalo, naj zapustijo Libanon, dokler so še na voljo komercialni leti. Varnostno stanje v severni sosedi Izraela so opisali kot nepredvidljivo. O temu priča tudi novo sporočilo palestinskega Hamasa, ki je po poročanju katarske televizije Al Jazeera danes zatrdil, da je z juga Libanona izstrelil 30 raket v smeri Izraela.

Veleposlaništvo je vsem državljanom ZDA svetovalo, naj poiščejo načine, kako bodo zapustili Libanon. Tiste, ki nameravajo ostati, pa veleposlaništvo poziva, naj naredijo načrt za morebitno krizno stanje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Od začetka nove vojne med Izraelom in palestinskim oboroženim gibanjem Hamas se je stanje posebej zaostrilo na jugu Libanona, kjer se medsebojno obstreljujeta izraelska vojska in libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah.

Vojna v Gazi posredno predstavlja tudi grožnjo ameriškim diplomatom v Bejrutu. V sredo so jezni protestniki namreč organizirali shod na cesti, ki vodi do veleposlaništva v Bejrutu, s čimer so izrazili nasprotovanje ameriški podpori Izraelu.

16.40 Egiptovski predsednik in jordanski kralj obsodila kolektivno kaznovanje Gaze 

Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi in jordanski kralj Abdulah II. sta danes na srečanju v Kairu obsodila kolektivno kaznovanje Palestincev v Gazi z obleganjem, stradanjem ali razseljevanjem. Opozorila sta, da bi se lahko konflikt razširil, če se spopadi ne bodo končali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred srečanjem so sicer iz jordanske palače še sporočili, da bosta Sisi in Abdulah razpravljala tudi o načinih, "kako končati izraelsko agresijo na Gazo".

Sisi in Abdulah bi se morala sicer ta teden srečati tudi z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom, a je Jordanija odpovedala srečanje po smrtonosnem napadu na bolnišnico v Gazi.

Egipt in Jordanija sta bili sicer prvi arabski državi, ki sta normalizirali odnose z Izraelom, leta 1979 in 1994. Od takrat veljata za ključna posrednika med izraelskimi in palestinskimi predstavniki.

14.50 EP obsoja Hamasov napad na Izrael, poziva k humanitarni pomoči za Gazo

Evropski parlament je v danes sprejeti resoluciji ostro obsodil teroristični napad palestinskega gibanja Hamas na Izrael, ki mu evropski poslanci priznavajo pravico do samoobrambe v skladu z mednarodnim humanitarnim pravom. Zavzemajo pa se tudi za okrepitev humanitarne pomoči območju Gaze in pozivajo k neodvisni preiskavi napada na bolnišnico.

12.18 Hamas: Vodja naših varnostnih sil je bil ubit v zračnem napadu

Jihad Mehisan, vodja Hamasovih nacionalnih varnostnih sil v Gazi, je bil ubit v izraelskem zračnem napadu, poročajo Hamasovi mediji. V napadu naj bi bila ubita tudi njegova družina.

10.31 Izrael oporeka navedbam o številu ubitih v napadu na bolnišnico

Izrael oporeka palestinskim navedbam o številu ubitih v torkovem napadu na bolnišnico Al Ahli v Gazi. Teh naj bi bilo glede na podatke zdravstvenega ministrstva na območju Gaze 471, a izraelske oblasti so danes zatrdile, da je številka "napihnjena", žrtev naj bi bilo dejansko "več deset". Kdo je zakrivil napad, še vedno ni jasno.

Izraelska vojska na podlagi obveščevalnih podatkov sklepa, da je palestinsko gibanje Hamas v okviru svoje kampanje dezinformacij napihnilo število tragičnih smrti, je danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal tiskovni predstavnik vojske, ki drugih podrobnosti ni predstavil.

Je pa predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva Lior Hajat, čigar besede navaja britanski BBC, dejal, da je bilo ubitih dejansko "več deset" in ne več sto ljudi.

Tako kot drugih informacij v zvezi z napadom tudi navedb obeh strani o številu žrtev tuje tiskovne agencije niso mogle neodvisno preveriti.

Še vedno tako tudi ni jasno, kdo je zakrivil napad. Medtem ko je Hamas, ki vlada na območju Gaze, nemudoma sporočil, da je bolnišnico zadela raketa izraelske vojske, je ta krivdo pripisala Islamskemu džihadu, še enemu islamističnemu gibanju v Gazi, katerega nad Izrael namenjena raketa naj bi zaradi ponesrečene izstrelitve padla na bolnišnico.

Izraelska vojska je v sredo svoje trditve podkrepila s posnetki iz zraka in prepisi pogovorov med Hamasom in Islamskih džihadom, ki naj bi omenjali raketo, ki je zašla s predvidene poti. Do ugotovitve, da Izrael ni kriv za napad, so prišli tudi ameriški obveščevalci.

10.09 Napadli ameriški vojaški bazi v Siriji?

Napadeni sta bili dve ameriški vojaški bazi v Siriji, je poročala libanonska televizija Al Mayadeen, ki je na strani Irana. ZDA še niso objavile novic o domnevnih napadih, prav tako ni uradne potrditve, da so se zgodili. Al Mayadeen je poročal o raketnem napadu na bazo Conoco v podeželskem delu severne regije Deir al-Zor. Poročajo, da je prišlo tudi do napada z brezpilotnim letalom na oporišče Al-Tanf blizu sirskih meja z Irakom in Jordanijo.

9.56 V Izrael prispel britanski premier Sunak

Na obisk v Tel Aviv je danes prispel britanski premier Rishi Sunak, ki je ob prihodu poudaril, da Velika Britanija po obsežnem napadu gibanja Hamas stoji ob strani Izraelu. V okviru dvodnevnega obiska se bo nato v prizadevanjih, da bi preprečili nadaljnjo eskalacijo konflikta, odpravil še v prestolnice več držav v regiji.

Sunak, ki je svoj obisk v regiji napovedal v sredo zvečer, je ob prihodu napade Hamasa izpred približno dveh tednov, ki so terjali več kot 1.400 življenj, označil za "neizrekljivo, grozljivo dejanje terorizma". "Združeno kraljestvo vam stoji ob strani," je po poročanju britanskega BBC zagotovil Izraelu.

Sunak je svoj obisk napovedal v sredo zvečer.  | Foto: Reuters Sunak je svoj obisk napovedal v sredo zvečer. Foto: Reuters V prihodnjih urah se bo srečal tako z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjuhuem kot predsednikom Jicakom Hercogom. Glede na napovedi njegovega kabineta bo izrazil sožalje zaradi izgubljenih življenj, spodbujal bo tudi k čim prejšnjemu odprtju poti, po kateri bi v Gazo lahko dostavili pomoč, obenem pa bi tam ujeti britanski državljani lahko zapustili območje.

Izrael je namreč po napadih Hamasa uvedel blokado območja Gaze, na katerem vlada islamistično gibanje. Obenem izraelska vojska izvaja letalske napade na območje, v katerih je po navedbah palestinskih oblasti umrlo že več kot 3.400 ljudi.

Na obisk Sunak prihaja le dva dni po napadu na bolnišnico v Gazi, v kateri je umrlo več sto ljudi, krivdo pa palestinska in izraelska stran prevračata druga na drugo. Kot je britanski premier dejal pred odhodom, je vsaka smrt civilista tragedija, po Hamasovem terorističnem napadu pa da je umrlo že preveč ljudi.

Napad na bolnišnico bi moral biti po njegovih besedah prelomnica, da bi se "voditelji v regiji in po svetu poenotili in preprečili nadaljnje nevarno zaostrovanje konflikta".

Izrael je pred Sunakom v sredo obiskal ameriški predsednik Joe Biden, ki je državi zagotovil polno podporo, obisk pa je v veliki meri zasenčil prav napad na bolnišnico. Na solidarnostnem obisku v Izraelu je bil že v torek tudi nemški kancler Olaf Scholz, ki je nato prav tako nadaljeval srečanja v regiji.

V prihodnjih dneh naj bi Egipt, Turčijo in Katar obiskal še britanski zunanji minister James Cleverly.

9.21 Ši: Kitajska za sodelovanje z Egiptom v prizadevanjih za stabilizacijo Bližnjega vzhoda

Kitajski predsednik Ši Džinping je v današnjem pogovoru egiptovskemu premierju Mustafi Madbuliju v Pekingu izrazil pripravljenost Kitajske na okrepitev sodelovanje z Egiptom v prizadevanjih za zagotovitev varnosti in stabilnosti na Bližnjem vzhodu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ši je po poročanju kitajske televizije CCTV izpostavil prijateljske odnose med Kitajsko in Egiptom kot državama, ki imata iste cilje in si zaupata ter si skupaj prizadevata za razvoj in blaginjo.

Poudaril je, da se v svetu in regiji dogajajo globoke in kompleksne spremembe ter da je svet priča hitrim spremembam, kakršnih ni bilo že stoletje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ši je tudi izrazil pripravljenost Pekinga, da skupaj s Kairom varujejo "mednarodno pravičnost in pravico ter skupne interese držav v razvoju".

Odnosi med državama so se v zadnjih mesecih okrepili, Egipt pa bo prihodnje leto postal član skupine petih največjih gospodarstev v vzponu (Brics), katere članica je že Kitajska. Ši je egiptovskemu kolegu ob tem čestital.

8.59 Ubili so Džamilo Al Šanti, članico Hamasa

Mediji v Gazi, povezani s Hamasom, poročajo, da so v izraelskem zračnem napadu ubili Džamilo Al Šanti, vdovo soustanovitelja Hamasa in prvo žensko, ki je bila izvoljena na politični položaj organizacije.

Poročila ne navajajo podrobnosti o lokaciji napada, navajajo le, da se je zgodil ob zori.

Leta 2021 je Džamila Al Šanti postala prva ženska, izvoljena v Hamasov politični urad, njegov najvišji organ odločanja. Njen mož Abdel Aziz Al Rantisi je bil ubit leta 2004 v izraelskem zračnem napadu med drugo intifado.

8.57 Iran: To je konec Izraela

"Američanom in njihovim izraelskim prijateljem sporočamo - danes pošiljate rakete, ki ubijajo nedolžne civiliste. Ste partnerji v zločinu, ki bo kaznovan. To je konec Izraela," je dejal Ebrahim Raisi, iranski predsednik.

8.45 Izrael: Konflikt s Hezbolahom se je močno zaostril

Izraelske obrambne sile so sporočile, da se konflikt s Hezbolahom zelo stopnjuje. Hezbolah je iz Libanona v Izrael izstrelil številne protitankovske rakete, ki so ciljale na vojaške in civilne položaje ter povzročile žrtve obema skupinama, je dejal tiskovni predstavnik IDF, podpolkovnik Jonathan Conricus. Conricus je dodal, da se je tudi Hezbolah poskušal infiltrirati v Izrael, a je to preprečila IDF.

"To, kar zdaj počne Hezbolah, je, da vleče Libanon v konflikt, ki mu zagotovo ne bo koristil," je dejal Conricus. Hezbolah je sporočil, da je včeraj izvedel šest napadov na izraelske vojaške položaje vzdolž celotne libanonske meje.

7.26 Hezbolah: Zlonamerni Evropejci, pozor!

Hezbolah je opozoril svoje nasprotnike, da je "tisočkrat močnejši" kot prej. ZDA so Iran, ki podpira Hezbolah in Hamas, posvarile, naj se ne vmešava v krizo. 

Uradnik Hezbolaha Hashem Safieddine je med nagovorom velike množice privržencev posvaril ameriškega predsednika Joeja Bidna, izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja in, kot je dejal, "zlonamerne Evropejce", naj bodo previdni. "Odziv na napako, ki bi jo lahko naredili z našim odporom, bo odmeven," je dejal.

 Hasan Nasralah, voditelj Hezbolaha | Foto: Guliverimage Hasan Nasralah, voditelj Hezbolaha Foto: Guliverimage

6.58 Palestina: Izrael je na Zahodnem bregu ubil dva najstnika 

Izraelske sile so danes zgodaj zjutraj na Zahodnem bregu ubile tri ljudi, med njimi dva najstnika, poroča uradna palestinska tiskovna agencija WAFA. 14-letnika so ustrelili v glavo v begunskem taborišču južno od Betlehema, 16-letnik pa je umrl, potem ko so ga ustrelili v mestu Tulkarm, poroča tiskovna agencija.

Izraelske oborožene sile so napadle tudi vas Budrus zahodno od Ramale in ustrelile mladeniča Gabriela Awada, enega pa ranile.

 

6.43 Izrael je iz zraka napadel dve vasi na jugu Libanona

Izrael je v četrtek zgodaj zgodaj izvedel zračni napad na dve vasi v južnem Libanonu, je poročala libanonska televizija Al Mayadeen. Izraelske rakete so zadele Kafr Shubo in bližino Odaisseha, je dodal.

V teh napadih je izraelska vojska po lastnih navedbah uničila izstrelišča protitanskovskih raket, jaške, obveščevalno infrastrukturo in operativne štabe, poroča britanski BBC.

Pred tem je izraelska vojska sporočila, da so "teroristi" izstrelili protitankovsko raketo na izraelsko območje blizu meje z Libanonom in da je izraelska vojska odgovorila z topniškimi obstreljevanjem. V obstreljevanju je bilo sicer v zadnjih dneh ubitih 13 borcev Hezbolaha.

6.34 Egipt odprl mejo za 20 tovornjakov humanitarne pomoči

Egiptovski predsednik Abdel Fatah Al Sisi je odobril odprtje mejnega prehoda Rafa za 20 tovornjakov s humanitarno pomočjo v Gazo, je v četrtek potrdil ameriški predsednik Joe Biden.

Kdaj naj bi odprli mejo, Biden ni navedel, tiskovni predstavnik ameriškega sveta za nacionalno varnost John Kirby pa je dejal, da se bo to zgodilo, ko bodo popravili cesto, ki so jo uničili izraelski napadi.

Dvajset tovornjakov ne bo dovolj za potrebe prebivalstva Gaze, menijo v ZN.  | Foto: Reuters Dvajset tovornjakov ne bo dovolj za potrebe prebivalstva Gaze, menijo v ZN. Foto: Reuters

Med Bidnovim obiskom v Izraelu so iz urada izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja sporočili, da bo Izrael dovolil uvoz hrane, vode in zdravil v južno Gazo prek Egipta.

Tovornjaki s pomočjo so se v torek iz egiptovskega mesta Arish približali prehodu Rafa med Egiptom in Gazo, a v Gazo niso mogli vstopiti, ker ni bilo dogovora o dostavi pomoči.

Koordinator ZN za nujno pomoč Martin Griffiths je Varnostnemu svetu v sredo povedal, da ZN zahtevajo, da se pomoč Gazi vrne na prejšnjih sto tovornjakov na dan, kot je bilo pred spopadom med Izraelom in Hamasom. Verjame namreč, da 20 tovornjakov pomoči ne bo dovolj za potrebe prebivalstva tega območja.

Shod v podporo Palestini
Novice V Ljubljani shod za Palestino, Janša in Hojs pozvala k fotografiranju udeležencev #foto #video
Družina Hadid
Trendi Zaradi podpore Palestini družini slavne manekenke grozijo s smrtjo
Gaza, bolnišnica
Novice Ljubica Jelušič: To je druga Srebrenica. Izrael izvaja etnično čiščenje.
Ne spreglejte