SiolNET. Novice Slovenija
2,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V dveh nesrečah umrla voznika osebnega in tovornega vozila

2,30

termometer

Železnica | Oba voznika sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.  | Foto: Ana Kovač
Oba voznika sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Foto: Ana Kovač

Policija je sporočila podrobnosti dveh prometnih nesreč, v katerih sta umrla dva voznika. Prva se je zgodila na prehodu čez železniško progo, v drugi je voznik tovornega vozila s priklopnikom trčil v skalno nabrežje. 

Prva prometna nesreča se je ob 10.15 v torek zgodila na prehodu ceste čez železniško progo v naselju Zgornja Draga v Občini Ivančna Gorica, kjer sta trčila vlak in osebno vozilo. Štiridesetletni voznik osebnega vozila je na kraju zaradi poškodb umrl. Železniška povezava Ivančna Gorica-Višnja Gora je bila zaradi ogleda in odpravljanja posledic dlje časa zaprta.

Prometna nesreča v Ivančni Gorici se je zgodila, ko je 40-letni voznik vozil osebno vozilo po lokalni cesti v naselju Zgornja Draga. Ko se je z vozilom pripeljal do nezavarovanega prehoda ceste čez železniško progo, se ni ustavil pred nezavarovanim prehodom ceste čez železniško progo in zapeljal na tire v trenutku, ko je iz smeri Ljubljane pripeljal potniški vlak, ki je trčil v vozilo in ga potiskal po progi še okoli 400 metrov, so še sporočili z Generalne policijske uprave. 

Trčil v skalno nabrežje

V drugi prometni nesreči ob 11.43 pa je na cesti med Cerknico in Ložem voznik tovornega vozila s priklopnikom trčil v skalno nabrežje. "Prve ugotovitve kažejo, da je bil v nesreči udeležen sam. Cesta Bloška Polica-Lož je zaradi ogleda in odpravljanja posledic zaprta," so po nesreči sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Na cesti med Bloško Polico in Ložem se je prometna nesreča zgodila, ko je enainštiridesetletni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Bloške Police proti Ložu po klancu navzdol in v nepreglednem desnem ovinku zapeljal levo prek vozišča, kjer je trčil v skalnati usek. Ker ni bil pripet z varnostim pasom, ga je ob trčenju vrglo iz vozila, kjer je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

nesreča, Bloška polica | Foto: Prometno-informacijski center Foto: Prometno-informacijski center

Policisti v obeh primerih še opravljajo ogled kraja. Ko bo znanih več podrobnosti o okoliščinah nesreč, bodo informacije dopolnili, so še sporočili.

rudarji, Premogovnik Velenje Novice V nesreči v Premogovniku Velenje 14 poškodovanih rudarjev #video Split ladjica Novice Ladjo vozil pod vplivom alkohola, ta je po trku potonila THUMB - Igor Malinovski Sportal Truplo nekdanjega svetovnega prvaka pojedli medvedi Jadralni zmaj. Jadralni padalec. Novice Pri poletu huje poškodovan jadralni zmajar

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin