Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2024,
17.39

Osveženo pred

3 dni, 6 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Natisni članek

bolnišnica trčenje Policijska uprava Koper policija

Torek, 22. 10. 2024, 17.39

3 dni, 6 ur

Dve nesreči v Postojni: 25-letni pešec zaradi hudih poškodb v bolnišnici, 52-letna peška jo je odnesla bolje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20
Prehod za pešce, prometna nesreča | Policija je voznike osebnih avtomobilov opozorila, naj bodo pozorni na pešce, še posebej pred zaznamovanimi prehodi in na drugih območjih. | Foto Shutterstock

Policija je voznike osebnih avtomobilov opozorila, naj bodo pozorni na pešce, še posebej pred zaznamovanimi prehodi in na drugih območjih.

Foto: Shutterstock

Voznik avtomobila je zgodaj zjutraj pri zdravstvenem domu v Postojni zbil 25-letnega pešca, ki so ga odpeljali v bolnišnico, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Po prvih podatkih je huje poškodovan. Poleg tega je zjutraj v Postojni voznik kombija trčil v 52-letno peško. Policija voznike opozarja, naj bodo pozorni na pešce.

Policisti v primeru trčenja v 25-letnika obravnavajo sum kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Vozniku, ki je trčil v 52-letno peško, pa so izdali plačilni nalog.

Policija je voznike osebnih avtomobilov opozorila, naj bodo pozorni na pešce, še posebej pred zaznamovanimi prehodi in na drugih območjih. Poleg tega jih opozarjajo, naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim razmeram in dosledno upoštevajo omejitve hitrosti.

Pešce opozarjajo, naj poskrbijo za lastno varnost in upoštevajo cestnoprometne predpise. Pešci lahko s svojim ravnanjem pomembno prispevajo k večji varnosti, in sicer s pravilnim prečkanjem na označenih mestih, pravilno hojo ob cestišču in uporabo odsevnih predmetov, s katerimi lahko povečajo svojo vidnost, so opozorili.

Zdravstveni dom Kranj
Novice Incident v Kranju: pes napadel deklico in jo ugriznil v obraz
Zelenica
Novice Odlomila se je velika skala, trije policisti poškodovani #video
Ne spreglejte