Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 10. 2024,
16.14

Osveženo pred

2 uri, 33 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

Natisni članek

gorska nesreča policija

Ponedeljek, 21. 10. 2024, 16.14

2 uri, 33 minut

Nesreča med usposabljanjem gorske enote, trije policisti poškodovani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,42

Opoldne se je v skalni grapi grebena Na Možeh nad Zelenico med usposabljanjem policistov gorske enote zgodila nesreča, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kot so sprva zapisali, naj bi bila dva policista huje ranjena, eden pa lažje, a so nadalje ugotovili, da ne gre za hujše poškodbe in bodo vsi trije odpuščeni v domačo oskrbo. 

Med usposabljanjem policistov gorske enote se je odlomila velika skala. "Ta je padla deset metrov v globino in zadela policistko, pod njo policista in nato še tretjega policista, ki je vstopil na območje grebena. Pri tem so vsi trije utrpeli telesne poškodbe," je v izjavi za javnost pojasnil generalni direktor policije Senad Jušić. V bližini sta bila še druga dva policista, ki sta se uspela pravočasno umakniti in sta ostala nepoškodovana.

Gre za zelo zahteven teren, pri reševanju so sodelovali tako avstrijski kot slovenski reševalci ter več posadk helikopterjev. 

Avstrijski helikopter je opravil dva dviga za dva policista in ju odložil pri Domu na Zelenicu, slovenski policijski helikopter pa enega. Prva dva so nato prepeljali v zdravstveno ustanovo, drugega pa so v dolino prepeljali tržaški gorski reševalci. 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je na Facebooku poškodovanim policistom zaželel uspešno okrevanje in čimprejšnjo vrnitev. Za hitro in učinkovito reševanje se je zahvalil tudi slovenskim in avstrijskim reševalcem. Enako je v izjavi dejal tudi direktor policije Jušić. 

Ne spreglejte