SiolNET. Novice Slovenija
2,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Pred šempetrsko bolnišnico

Državljan po tragediji svetuje ministrici: Stopnice se pometa od zgoraj navzdol

2,75

termometer

 | Foto: Andreja Lončar
Foto: Andreja Lončar

Pol leta po šempetrski tragediji je dogodek še vedno v zavesti lokalnega prebivalstva, ki pa se zaveda, da je šlo za napako. Želijo si, da bi se izboljšal nadzor državnih institucij.

Šempetrski urgentni center, ki je vrata odprl januarja, marca pa je v njem zaradi napake v napeljavi umrl bolnik, je bil na deževno petkovo popoldne na srečo precej prazen.

Bolj živahno je bilo na drugem koncu stavbe, v bolnišnici, kjer smo nekaj mimoidočih vprašali, kako so občutili tragedijo, ali je omajala njihovo zaupanje v zdravstvo ter kako so zadovoljni z odzivom države, policije, ne nazadnje bolnišnice.

Tina, Deskle: "Zdaj smo že malo pozabili, a dogodek je mene in okolico kar pretresel, saj živim blizu kraja, kjer je prebival umrli.

Odzivi v naših krajih so bili precej negativni, ljudje so se spraševali, ali niso mogli prej preveriti napeljave. Smo pa odvisni od zdravstva. Če si hudo bolan, ti drugega, kot da še vedno hodiš sem, ne preostane."
Bogdan, Goriška Brda: "Dogodek me je pretresel, mislim pa, da ne smemo dopustiti, da to vpliva na naše zaupanje zdravstvenim institucijam. Kdor dela, greši.

Seveda je treba poiskati krivca, a najhuje je, če bo zdaj nastradal delavec s slabo plačo, ki je naredil napako. Na drugi strani mislim, da bi morala že zdavnaj odstopiti ministrica. Saj veste, kako pravijo: stopnice se vedno pometa od zgoraj navzdol. Vodilni v državi bi morali ob takih dogodkih sprejeti odgovornost, a je ne."
Stana, Volčja draga: "Jaz nikogar ne obsojam, ljudje grešimo. Je pa seveda to boleča izkušnja za svojce.

Mislim, da bi morala država bolje poskrbeti za nadzor. To velja na vseh področjih, tu pa je še posebej pomembno, saj so v igri človeška življenja. Naloga ministrstva ni le rezanje trakov.

Sicer pa zdravstveno osebje vsaj po mojih izkušnjah vedno da vse od sebe, da pomaga, bog ne daj, da jih ne bi bilo."

Preberite še:

Sedem ovadenih zaradi šempetrske tragedije

Vojna med izvajalci del v šempetrski urgenci: kdo je kriv za tehnično napako?

Šempetrska tragedija: policija preiskuje smrt več oseb, za zdaj ni znakov sabotaže

Tragedija v Šempetru: policija zaslišala prek 40 uslužbencev bolnišnice, preiskave še ni konec

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin