SiolNET. Novice Slovenija
3,01

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Dotrajani ljubljanski podhodi: v lokalih zamaka, množijo se podgane #video

3,01

termometer

Razmere v ljubljanskih podhodih vedno bolj spominjajo na mesto duhov. Najemniki poslovnih prostorov opozarjajo na večinoma slabo vzdrževane in dotrajane prostore. Mestna občina Ljubljana medtem na njihova opozorila odgovarja z besedami, da gre za posledico neurejenih lastniških razmerij.

Če je bilo v ljubljanskih podhodih pred dvema letoma še razmeroma živahno, danes tam najdemo tudi odpadajočo streho, ptičje iztrebke in vedno več zapuščenih lokalov, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

"Prazno je, podhod je osamljen. Ni prijetno," je pojasnila prodajalka Veronika Embrožič. Da so zadeve kritične, je poudaril tudi lastnik dveh lokalov v Linhartovem podhodu Jože Persen: "Tukaj bi bila nujno potrebna takojšnja rešitev."

POdhod FDV Trendi Osem točk ljubljanskega podzemlja #video #foto

Ljubljanski podhodi so dotrajani in potrebni prenove

Ne le, da v gostinskih objektih nemalokrat zamaka, več mesecev so bili brez gretja, obiskovalci pa si lahko v enem od zapuščenih poslovnih prostorov ogledajo celo mrtvo podgano, ki naj bi vsem na očeh na tem mestu ležala že več kot dva meseca.

"Tukaj bi bila nujno potrebna takojšnja rešitev," poudarja lastnik dveh lokalov v Linhartovem podhodu Jože Persen. "Tukaj bi bila nujno potrebna takojšnja rešitev," poudarja lastnik dveh lokalov v Linhartovem podhodu Jože Persen. Foto: Planet TV

"V naših lokalih so pod stropom skakale podgane. Takrat ko so bile v lokalu stranke, so cvilile, zadevo smo morali sanirati sami. Tako kot smo morali sami sanirati zamakanje lokala, saj upravnik pri tem noče sodelovati," je pojasnil Persen.

V prestolnici sameva tudi bežigrajska tržnica, tamkajšnji prodajalci pa pogrešajo predvsem stopnice. Kar tri od petih tekočih stopnic namreč ne delujejo že nekaj časa, nekatere med njimi tudi že več kot četrt stoletja, so poročali na Planetu.

Podhod Ajdovščina Ljubljana Trendi Ljubljanska Ajdovščina: podhod, ki ponuja vse od čevapčičev do erotične masaže Murgle Trendi Nakupovalno središče v Murglah, kjer se ljudje vsakodnevno izgubljajo #foto

Črn madež tudi brezdomci

Upravnik je poudaril, da naj bi se sanacija vendarle kmalu zgodila. Načrtovana je menjava vse električne napeljave in svetilk, na ljubljanski občini pa nameravajo v bližnji prihodnosti pristopiti k sanaciji tekočih stopnic. Vendar pa črn madež po besedah prodajalcev ni samo samo nedelujoča in zastarela infrastruktura, ampak tudi brezdomci.

Linhartov podhod v Ljubljani. Linhartov podhod v Ljubljani. Foto: Bojan Puhek

"Urinirajo vsak dan, tudi večkrat na dan. Tako da potem tudi dobesedno smrdi, tudi stranke se zgražajo in pravijo, kako smrdi v tem podhodu," je razložila Embrožičeva. "Mislim, da bi morali pred volitvami posneti tudi takšne kotičke, ne samo tistih lepih ljubljanskih ulic," je dodala prodajalka v eni od še redkih delujočih trgovin.

Upanje, da bo vsaj ena lokacija znova zaživela, prinaša načrt občine, da v podhodu Ajdovščina do leta 2022 odpre kino minipleks s štirimi dvoranami, so še poročali na Planetu.

Komentarji

12

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • ehnaton / 27.05.2019. ob 20:26 +7 - 3

  Glede na to, da je v zadnjih volitvah sicer do tal skrahirala Levica Luke Mesca, je ta dobila največ glasov ravno v 3. volilni enoti Ljubljana-Center. To predstavlja garancijo, da se bodo v Ljubljani tudi v bodoče razvijale le avtonomne cone a la Metelkova in Rog podhodi pa, ko jih j...... Tu je še Jankovič nemočen, prav nesrečen pa tudi ni.

  +7 - 3
 • krucifix / 27.05.2019. ob 19:54 +7 - 3

  V NAJLEPŠEM MESTU NA SVETU PA KAJ TAKEGA RES NI MOGOČE, NJE. DA NISO TE FOTOGRAFIJE OD NEKJE DRUGOD NJE?

  +7 - 3
 • Luksy82 / 28.05.2019. ob 05:53 +3 0

  Se najvec podgan je na subicevi in gregorcicevi

  +3 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin