SiolNET. Novice Slovenija
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dizel od torka cenejši, cena bencina ostaja nespremenjena

0,20

termometer

gorivo OMV
Foto: OMV Slovenija

Dizelsko gorivo na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest se bo s torkom malenkost pocenilo. 50-litrski rezervoar dizla bo 20 centov cenejši, stal bo 64 evrov. Za 50 litrov 95-oktanskega bencina bo še zmeraj treba odšteti 67,1 evra.

Dizel se bo pocenil za 0,4 centa, na 1,280 evra na liter. Medtem bodo regulirane cene neosvinčenega 95-oktanskega bencina ostale nespremenjene, pri 1,342 evra na liter.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Zmago Jelinčič Novice KPK bo zaradi azerbajdžanskega denarja pregledovala Jelinčiča, DZ bo odgovoril Svetu Evrope

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Vlada je konec marca potrdila novo uredbo, s katero se obstoječi model določanja in oblikovanja cen ohranja do konca septembra.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin