Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2023,
11.01

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

Natisni članek

poplave terensko delo nesreča nesreča stroji

Torek, 15. 8. 2023, 11.01

8 mesecev, 3 tedne

Delovni stroj pri delu huje poškodoval prostovoljca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64
delovni stroj, bager | Fotografija je simbolična. | Foto Shutterstock

Fotografija je simbolična.

Foto: Shutterstock

Na območju Komende, kjer odpravljajo posledice uničujočih poplav, je v ponedeljek delovni stroj zapeljal čez tovornjakarja, pri čemer ga je ta huje poškodoval, a ni v smrtni nevarnosti.

Bagrist je na območju Komende zapeljal čez tovornjakarja, ki je dovažal smeti na smetišče v vas Suhadole pri Komendi in pri tem izstopil iz vozila. Takrat ga je povozil delovni stroj in ga huje poškodoval. Gre sicer za voznika iz smetarskega podjetja SIJ Odpad Pivka, ki je s tovornim vozilom vozil odpadni material z območij sanacij.

"Prostovoljec ni v smrtni nevarnosti. Ima pa težje poškodbe. Delovni stroj naj bi ga zbil in mu poškodoval prsni koš in ramo. Šlo je za trenutek nepazljivosti, ker ga voznik delovnega stroja ni videl, ko je stopil izza tovornjaka," je na svojem profilu na Facebooku prvi nesrečo opisal sodelavec Radia Slovenija Aleksander Čobec, ki je svetoval, naj bodo prostovoljci pri svojem delu previdni.

Da je bila o delovni nesreči na območju Komende obveščena tudi policija, je potrdila Aleksandra Golec, ki je zapisala, da je bilo po doslej zbranih podatkih ugotovljeno, da se je na območju komunalnega odlagališča nahajal voznik delovnega stroja z naloženim materialom (bager).

"V tem času se je na odlagališče pripeljal voznik s tovornim vozilom, ki je vozil odpadni material z območij sanacij, izstopil, ter se gibal v bližini delovnega stroja. Pri premiku z delovnim strojem voznik ni opazil moškega, ki je izstopil iz vozila, zbil ga je in delno prevozil. Moški je pri tem utrpel hujše poškodbe," je še zapisala in dodala, da je bil prostovoljec z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti še ugotavljajo posamezne okoliščine nesreče in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Nevarnost za nesreče na območjih sanacije, kjer je veliko delovnih strojev in ljudi, je velika

Ob tem so na ljubljanski policijski upravi (PU) opozorili na previdnost, saj je na območjih, kjer poteka sanacija, veliko ljudi, odpadnega materiala in tudi delovnih strojev, zato je nevarnost nesreč še toliko večja.

"Vsi, ki pomagajo, vlagajo ves trud v pomoč drugim in pri tem dela opravljajo neprestano že od prejšnjega tedna, zato je lahko njihova koncentracija glede okoliščin, ki privedejo do nesreče, še toliko manjša – zato pazimo drug na drugega!" so še zapisali v sporočilu.

Preberite še:

most
Novice Dan solidarnosti. Na terenu je bilo okoli 12 tisoč ljudi
Poplave, Robert Golob
Novice Golob: Okoli tisoč družin je izgubilo vse #foto
Ana Roš
Novice Ana Roš Stojan pripravlja dobrodelno večerjo. Izklicna cena menija 520 evrov.
Robert Golob na obisku v Komendi in Mengšu
Novice To sta ključna človeka, ki jima bo premier Golob zaupal obnovo po poplavah
Ne spreglejte