SiolNET. Novice Slovenija
1,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dars sporočil dobro novico, a je Janković že napovedal novo zaporo #foto #video

1,99

termometer

Rekonstrukcija priključka Leskovškove ceste na ljubljansko obvoznico se je končala, so sporočili z Darsa, ljubljanski župan Zoran Janković pa je ob odprtju te že naznanil zaprtje Šmartinske ceste. V času, ko je v Ljubljani v delu kar 150 gradbenih projektov, voznike naproša, da so pozorni in strpni ter da uporabljajo alternativne prevoze. 

V Ljubljani so danes uradno odprli priključek z Leskoškove ceste na severno obvoznico, ki bo po navedbah pristojnih občutno razbremenil promet na tem območju. Zaradi drugih del na severni obvoznici bodo priključek sicer občasno še zapirali. Po načrtih potekajo tudi druga dela na prometni infrastrukturi v Ljubljani.

1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13

Priključek bo izboljšal pretočnost in obiskovalcem širšega območja BTC omogočil lažji dostop do avtocestnega omrežja. Zaživel bo danes popoldne. 

 "Danes sem izjemno vesel, ko odpiramo Leskovškovo cesto in nadvoz čez avtocesto," je naznanil ljubljanski župan Zoran Janković, ob tem pa dodal: "Cesto smo odprli ob pravem času, saj bo omogočila, da v torek zapremo Šmartinsko cesto, da bomo lahko gradili kanalizacijo v Sneberjah."

Hkrati je voznike zaprosil, da so v tem času, ko bo Ljubljani v delu kar 150 gradbenih projektov, pozorni in strpni, ter jih pozval, da uporabljajo tudi alternativne prevoze.

Projekt, vreden 11,4 milijona evrov, je konzorcij gradbincev z družbo Mapri proasfalt na čelu začel konec poletja 2021. Dela so obsegala gradnjo polnega avtocestnega priključka na Leskoškovo cesto, vključno z razširitvijo severne servisne ceste v dvopasovnico, izgradnjo krožišča na severni in južni strani, rekonstrukcijo obstoječega nadvoza, gradnjo novega nadvoza ob obstoječem nadvozu, gradnjo nadvoza zaradi poteka priključnega kraka C s H3 (izvoz s H3 v smeri Zadobrove) pod južno servisno cesto, gradnjo podvoza zaradi poteka južne servisne ceste pod priključnim krakom južnega krožišča na obstoječ nadvoz.

Zastoj Avtomoto Dva razloga, zaradi katerih bodo ta vikend nastali še dodatni zastoji #foto #video

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin