Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

informativni dan

Petek, 12. 2. 2016, 12.06

8 let

Cerar bodoče dijake in študente pozval, naj napore in težave vzamejo kot izziv (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Srednje šole in fakultete danes in v soboto na informativnih dnevih svoja vrata odpirajo bodočim dijakom in študentom, da bi jih seznanili s srednješolskimi in študijskimi programi, ki jih zanimajo.

Na srednjih šolah je na voljo 22.960 vpisnih mest, na fakultetah pa 18.543. Rok za prijavo je 4. marca.

Fakultete bodo bodočim študentom danes svoja vrata odprle ob 10. in 15., nekatere ljubljanske pa tudi ob 12. uri. V soboto bodo predstavitve študijskih programov potekale ob 10., na Univerzi na Primorskem pa še ob 13. ali 15. uri.

Na srednjih šolah bodo informativni dnevi potekali praviloma ob 9. in 15. uri ter v soboto ob 9. uri.

Premier Miro Cerar, ki je obiskal Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, je osnovnošolce pozval, naj ob odločitvi za poklic mislijo na to, kaj bo ta pomenila zanje in kaj za družbo. Če tega, kar delamo, ne delimo z drugimi, družba ne more biti povezana in ne more dobro delovati, jim je položil na srce. Ob tem jih je spodbudil, naj napore in težave, s katerimi se bodo soočili, vedno vzamejo kot izziv. Poudaril je pomen pri nas zanemarjenih praktičnih znanj in poklicev.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je bodočim dijakom dejala, da bo potrebne kar nekaj predanosti učenju in študiju. Zaželela jim je, naj srednješolsko poklicno izobraževanje prinese čim več kompetenc in veščin, in da bi tisti, ki to zmorejo, nadaljevali svojo pot tudi na višjih ravneh izobraževanja.

Zanimanje za študeij največja motivacija za končanje V Študentski organizaciji Univerze (ŠOU) v Ljubljani poudarjajo, da je pomembno, da bodoči študentje izberejo študij, ki jih zanima, saj je to najmočnejša motivacija, da ga tudi dokončajo. V ŠOU V Mariboru dijakom predlagajo, da obiščejo predstavitve več programov.

Na ŠOU V Ljubljani so za bodoče študente pripravili brošuro, v kateri so opisane vse ljubljanske fakultete, vanjo pa so vključeni tudi vozni redi vlakov in avtobusov. Brošure bodo delili na različnih info točkah.

Tisti, ki bodo obiskali fakultete mariborske univerze, se bodo lahko po pomoč obrnili na člane ŠOU Maribor, ki bodo na voljo pred fakultetami.

V času informativnih dni so javni prevozniki zagotovili dodatne zmogljivosti in informacije. Vsi jutranji vlaki, ki bodo peljali proti Ljubljani, in se popoldne vračali iz nje, bodo imeli dodatne vagone. Med Celjem in Ljubljano bo jutri poleg rednih vozil tudi dodatni vlak.

Mariborski potniški promet bo danes zagotovil dodaten avtobus, ki bo krožno vozil po Mariboru in ustavljal na mariborskih fakultetah in srednjih šolah.

Ne spreglejte