Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 6. 2021,
15.59

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

24

Natisni članek

AstraZeneca Gospodarsko razstavišče ZD Ljubljana cepljenje

Torek, 15. 6. 2021, 15.59

2 leti, 10 mesecev

Cepljenje brez naročanja od četrtka tudi v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

24

Gospodarsko razstavišče, cepljenje | Foto Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

V Cepilnem centru Zdravstvenega doma Ljubljana na Gospodarskem razstavišču bodo omogočili odprto množično cepljenje s cepivom AstraZeneca v četrtek, 17. junija, ter v soboto in nedeljo, 19. in 20. junija. Cepljenje bo potekalo od 14. do 20. ure. Na cepljenje osebe prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja.

Osebe, ki bi se želele udeležiti odprtega množičnega cepljenja ob izbrani uri organizatorji naprošajo, da si zaradi boljše organizacije dela izberejo termin cepljenja na tej povezavi.

Cepivo AstraZeneca
Novice Koristi pretehtajo tveganja, AstraZeneca ostaja odobrena za vse populacije #video

Kot so pojasnili v ZD Ljubljana, so v koledarju zelena okenca, ki predstavljajo termin cepljenja. Na en termin (zeleno okence) se lahko prijavi 30 oseb. Ko je termin enkrat zapolnjen, se ta obarva rdeče in naročanje ni več možno. Ura cepljenja se izpiše ob kliku na okence in izvedbi prijave. Za udeležbo na odprtem množičnem cepljenju sicer prijava ni obvezna.

Cepljenje proti covid-19 v Srbiji
Novice Cepljenje brez naročanja tudi v Kopru

Cepljenje brez naročanja tudi na severnem Primorskem

Tudi vsi štirje zdravstveni domovi na severnem Primorskem bodo v naslednjih dneh organizirali in omogočili cepljenje vseh, doslej neprijavljenih oziroma nenaročenih, občanov in občank.  

V Ajdovščini bo to jutri, v sredo, med 17. in 19. uro v prostorih Zdravstvenega doma Ajdovščina. In sicer lahko na cepljenje pridejo vsi, ki imajo osebnega zdravnika v njihovem  zdravstvenem domu ter vsi prebivalci občin Ajdovščina in Vipava. Na voljo bo cepivo AstraZeneca, vsi zainteresirani pa morajo s  seboj imeti kartico zdravstvenega zavarovanja.

Cepljenje z drugim odmerkom pa bodo, predvidoma, izvajali že po štirih tednih oziroma najkasneje po 12 tednih od prejema prvega, je povedal direktor ZD Ajdovščina Egon Stopar.

Cepilni center Tolmin bo  t. i. Dan odprtih vrat, za cepljenje nenaročenih oseb, organiziral v četrtek med 12.45 in 14.30 v prostorih Kinogledališča Tolmin. Na spletni strani ZD Tolmin so še zapisali, da bo na voljo  cepivo AstraZeneca, vsi zainteresirani pa naj imajo s seboj osebno izkaznico ali kartico zdravstvenega zavarovanja.

V četrtek bodo nenaročene osebe cepili tudi v Novi Gorici in sicer med 9. in 17. uro v prostorih materinske šole na Ulici Gradnikove brigade 7. Cepljenje s cepivom AstraZeneca je namenjeno vsem slovenskim državljanom, osebam s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji in pri nas zaposlenim. Vsi morajo s seboj imeti  kartico zdravstvenega zavarovanja  ali potrdilo o bivališču ali zaposlitvi, so še sporočili iz ZD Nova Gorica. 

Na spletni strani ZD Idrija pa so zapisali, da bo  cepljenje za neprijavljene oziroma nenaročene potekalo v soboto med 9.30 in 11. uro in to v Cerknem. Cepljenje bo organizirano v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno. Pred tem bo ob 9. uri cepljenje za zaposlene in prijavljene iz podjetja Eta Cerkno.

Sicer pa ZD Idrija tedensko izvaja tudi množično cepljenje naročenih občanov obeh občin (Idrija in Cerkno) ob petkih v prostorih pokritega balinišča pri Likarici v Idriji.

Ne spreglejte