SiolNET. Novice Slovenija
0,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cepljenje brez naročanja tudi v Kopru

0,94

termometer

Cepljenje proti covid-19 v Srbiji
Foto: Reuters

V Kopru bodo v sredo in v četrtek cepili tiste, ki se na cepljenje niso predhodno naročili. Pogoj je, da so občani Mestne občine Koper ali Občine Ankaran oziroma da imajo izbranega zdravnika v Kopru. V času cepljenja bo v neposredni bližini delovala tudi točka za pridobitev digitalne identitete, s katero lahko na portalu zVEM pridobite potrdilo o cepljenju, rezultatu testiranja oziroma da ste preboleli covid-19.

Ob zadostnih količinah cepiva proti covidu-19 se bo v nekaterih cepilnih centrih v prihodnjih dneh nadaljevalo cepljenje, na katero se ni treba predhodno naročiti. Doslej so množična cepljenja brez predhodnega naročanja izvajali v Celju, Krškem, Ajdovščini in na Bledu. V petek so se lahko cepili v Pivki, Sežani, Luciji in Trbovljah, ta teden pa bodo brezplačno cepljenje brez predhodnega naročanja izvajali tudi na cepilnem mestu v Kopru, so sporočili iz koprske občine.

Cepljenje bo v sredo in v četrtek od 14.30 do 18.00 v Specialistični ambulanti za diabetes na Dellavallejevi ulici 3 v središču mesta. Izvajal ga bo Zdravstveni dom Koper, pogoj je le, da ste občani Mestne občine Koper ali Občine Ankaran oziroma da imate izbranega zdravnika v Kopru.

Točka SMSpass bo odprta v sredo in četrtek

V šotoru pri cepilnem centru pred ZD Koper že dober teden deluje tudi točka za pridobitev digitalne identitete SMSpass, s katero lahko na portalu zVEM pridobite potrdilo o cepljenju, rezultatu testiranja oziroma da ste preboleli covid-19. Ker se urnik delovanja točke prilagaja terminom cepilnega centra, bo ta teden točka odprta v sredo in četrtek, 16. in 17. junija, med 14.30 in 19.00.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin