Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2016,
11.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Alenka Bratušek vlada seja

Torek, 16. 2. 2016, 11.01

6 let, 7 mesecev

Bratuškova razkrila manjkajoči del magnetograma (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek se je odzvala na objavo magnetograma seje vlade, na kateri so odločali o njeni kandidaturi za evropsko komisarko. Njena samokandidatura se ji ne zdi sporna.

Bratuškova trdi, da nikoli ni ovirala objave magnetograma, je pa prepričana, da magnetogrami niso namenjeni javnosti, ampak delu vlade.

Predlagala jo je njena stranka "Glede te seje vlade nikoli nisem lagala, nikoli!" je zagotovila. Seznam je bil sestavljen s tremi imeni – Alenko Bratušek je predlagalo Zavezništvo AB, Tanjo Fajon stranka SD, Karla Erjavca pa DeSUS.

Bratuškova trdi, da Cerarjeva vlada ni objavila celotnega magnetograma. "Takratna vlada je namreč sprejela dopolnitev magnetograma za enega izmed delov pogovorov, ki ni bil razločen, in ne vidim razloga, da vlada dr. Mira Cerarja te dopolnitve ni objavila. Še vedno trdim, da se za komisarko nisem predlagala sama, v Bruselj smo poslali seznam treh imen, ki je bil usklajen s koalicijskimi partnerji, imena so predlagale stranke," je zapisala včeraj po objavi magnetograma, kar je vladi naložilo upravno sodišče.

Pojasnila je, da je minister Roman Jakič 5. avgusta zahteval dopolnitev magnetograma zaradi izpada obrazložitve, ki je nastala zaradi tehničnih težav. V delu, ki je izpadel, je repliciral ministru Gregorju Virantu: "Juncker išče ženske in ne ženske Junckerja. Ob robu donatorske konference za Srbijo in BiH sem govoril z mnogo ljudmi. Vsi so poudarjali pomen imenovanja ženske kandidatke, ki ima izvršne izkušnje. Kot drugo bi izpostavil, da se Alenka Bratušek ni predlagala sama, kot trdi Virant, ampak jo je predlagala stranka," je dejal Jakič.

"Tudi za predsednico vlade sem se predlagala sama" Bratuškovi se dejstvo, da se je podpisala pod seznam treh kandidatov, na katerem je bila tudi sama, ne zdi sporno. Pojasnjuje, da se je pod predlog podpisala tudi, ko se je predlagala za predsednico vlade. Oboje pa sta politični funkciji, razlika je le v 17 tisoč evrih plače, je dejala.

"Politično razmerje sil mi ni šlo na roko" Bratuškova je glede svoje neuspešnosti pri kandidaturi dejala, da ji niti zelo uspešna predstavitev v evropskem parlamentu ne bi pomagala, ker ji politično razmerje sil ni šlo na roko. Kar se je dogajalo doma, se je uspešno preneslo tudi na evropski parlament. Ljudska stranka je hotela slovenskega kandidata, ki bi ji bolj ustrezal, je prepričana Bratuškova.

Ne spreglejte