SiolNET. Novice Slovenija
4,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bratuškova grozi, da ne bo podprla proračuna

4,25

termometer

Alenka Bratušek | Radi bi, da se upokojencem zagotovi tisto, kar jim po naši oceni pripada, je poudarila predsednica SAB Alenka Bratušek. | Foto: STA
Radi bi, da se upokojencem zagotovi tisto, kar jim po naši oceni pripada, je poudarila predsednica SAB Alenka Bratušek. Foto: STA

Svet stranke SAB je nocoj sprejel odločitev, da v četrtek poskuša najti soglasje za izpolnitev koalicijskega sporazuma, ko gre za vprašanje izplačila regresa upokojencem. Če bo koalicija pod vodstvom LMŠ od tega odstopila, bodo ministri SAB glasovali proti zakonu o izvrševanju proračuna, poslanci SAB pa zakona v državnem zboru ne bodo podprli.

Predsednica SAB Alenka Bratušek je na večerni novinarski konferenci pojasnila, da je prav, da se varčevanje pri upokojencih konča. "Gre za spoštovanje koalicijske pogodbe. To je vse, kar si želimo. Težko verjamemo, da se dogaja to, kar se dogaja, saj bi radi upokojencem zgolj zagotovili tisto, kar jim po naši oceni pripada," je poudarila Bratuškova.

Karel Erjavec. Alenka Bratušek. Novice Šef upokojencev ne ve, komu naj verjame: Bratuškovi ali Erjavcu

Če soglasja ne bo, SAB ne bo podprla proračuna za leto 2019

Hkrati je poudarila, da je v proračunu za leto 2019 zagotovljeno dovolj denarja, da se zahteva stranke SAB, to je konec varčevanja pri upokojencih, konča. "Sprašujemo se, ali je to preveč za to koalicijo ali gre za nagajanje meni oziroma moji stranki," je pojasnila predsednica SAB.

Svet stranke je danes zato soglasno sprejel odločitev, da v četrtek poskušajo najti soglasje za izpolnitev koalicijskega sporazuma. Če soglasje ne bo sprejeto, bodo ministri glasovali proti zakonu o izvrševanju proračuna, saj ta po njihovi oceni ne vsebuje koalicijskega sporazuma. Proti zakonu bodo glasovali tudi poslanci stranke v državnem zboru.

Alenka Bratušek Novice Bertoncelj zavrnil navedbe Bratuškove: O tem se nismo dogovorili

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 85
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin