Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2023,
15.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

4

Natisni članek

hrana evro inflacija Hrvaška

Petek, 13. 1. 2023, 15.00

1 leto, 3 mesece

Bodo police v trgovinah prazne? Hrvaška vlada omejila tudi cene olja in moke.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

4

trgovina, izdelki, police | Hrvaška vlada se je za ponovno omejitev cen odločila zaradi neupravičenega dvigovanja cen po uvedbi evra 1. januarja. Inšpektorji so med inšpekcijskim nadzorom, ki so ga opravili v minulih dneh, ugotovili neupravičeno dvigovanje cen v 30 odstotkih primerov, je danes sporočila pomočnica glavnega državnega inšpektorja Vedrana Filipović Grčić. | Foto STA

Hrvaška vlada se je za ponovno omejitev cen odločila zaradi neupravičenega dvigovanja cen po uvedbi evra 1. januarja. Inšpektorji so med inšpekcijskim nadzorom, ki so ga opravili v minulih dneh, ugotovili neupravičeno dvigovanje cen v 30 odstotkih primerov, je danes sporočila pomočnica glavnega državnega inšpektorja Vedrana Filipović Grčić.

Foto: STA

Zaradi neupravičenega dvigovanja cen po uvedbi evra 1. januarja se je hrvaška vlada odločila na novo omejiti cene devetih živilskih izdelkov. Nove cene olja, mehke in ostre moke, sladkorja, svinjskega in piščančjega mesa ter mletega mešanega mesa in mleka bodo tokrat veljale do 31. marca.

Izmed devetih živilskih izdelkov z omejeno najvišjo ceno bosta po novi uredbi vlade lahko imela višjo ceno le sladkor in svinjsko pleče brez kosti, je danes po seji vlade sporočil gospodarski minister Davor Filipović.

Cene omenjenih živilskih izdelkov so na Hrvaškem omejene od septembra lani. Zdaj cena kilograma sladkorja ne bo smela presegati 1,33 evra, medtem ko je doslej lahko stal največ 7,99 kune (1,06 evra). Svinjsko pleče brez kosti, ki je doslej lahko stalo največ 24,99 kune (3,32 evra), bo lahko stalo največ 3,58 evra.

Ceno sončničnega olja, ki je bila doslej omejena na 15,99 kune (2,12 evra) na liter, je vlada zdaj omejila na 1,86 evra. Najvišjo dovoljeno ceno kilograma mletega mesa pa je z 32,99 kune (4,38 evra) znižala na 4,11 evra.

Hrvaška vlada se je za ponovno omejitev cen odločila zaradi neupravičenega dvigovanja cen po uvedbi evra 1. januarja. Inšpektorji so med inšpekcijskim nadzorom, ki so ga opravili v preteklih dneh, ugotovili neupravičeno dvigovanje cen v 30 odstotkih primerov, je danes sporočila pomočnica glavnega državnega inšpektorja Vedrana Filipović Grčić.

Hrvaška morje
Novice Nepremičnine na Hrvaškem so dražje za 15 odstotkov
Afriški otroci
Novice Štirje hrvaški pari, v Zambiji obtoženi trgovine z otroki, stopili pred sodišče
Šolar
Novice Hrvaškim osnovnošolcem dnevno en brezplačen obrok
Ne spreglejte