SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bitko državljana z inšpektorji ustavilo šele sodišče. Je šlo za korupcijo? #video

10

termometer

Dobil je bitko zoper državo. Po skoraj šestih letih prerekanj z okoljskim inšpektoratom o tem, ali je Eko resort črna gradnja ali ne, je namreč upravno sodišče lastniku turistične točke pod Veliko Planino prikimalo. Sodišče med drugim inšpekcijskim službam očita, da so ignorirali predlagane dokaze lastnika, tudi o tem, da so objekti pravzaprav mobilne hiške in da so bile postavljene v času, ko je na tem zemljišču veljal še drugačen prostorski načrt. "To sem ves čas trdil," pravi Matjaž Zorman.

Medtem ko je svetovna revija National Geographic kamniško eko vas opisovala kot alpski dragulj, je lastnik Eko resorta Matjaž Zorman bojeval bitko z okoljskimi inšpektorji, ali sploh gre za legalno postavljene objekte, torej o tem, ali je črnograditelj. "Ves čas sem trdil, da gre za objekte, ki so mobilni. Predlagal sem tudi demonstracijo med postopkom, jih povabil na demonstracijo premika objekta, kar so popolnoma ignorirali," je dogajanje opisal Zorman.

Matjaž Zorman Novice Lastnik Eko resorta odbil inšpektorje, je dobil bitko ali tudi vojno?

Pet let negotovosti

Da gre za mobilne objekte, mu je v začetku septembra pritrdilo tudi upravno sodišče, ki je menilo, da se inšpekcijske službe do tega ključnega vprašanja sploh niso opredelile. "Mi smo premike kljub temu izvedli, zato da imamo pač videoarhiv, s katerim smo na sodišču dokazali mobilnost. A po nepotrebnem je postopek trajal pet let, bilo bi drugače, če bi inšpektor prisluhnil našim dokazom. Tako smo bili pet let na trnih, kdaj in kako se bo rušilo," je dejal Zorman.

s Novice Ura moči: vrh slovenske partije je sprožil ukaz, Udba pa ga je izvedla #video

Na inšpektoratu sodb sodišč ne komentirajo

Zorman zavrača možnost, da bi šlo za strokovne napake, temveč gre za interese posameznikov. Po njegovih besedah je bil postopek zlorabljen. O tem po njegovem mnenju priča tudi več kot 100 inšpekcijskih ogledov, v enem primeru pa so turističnemu naselju ponoči celo izklopili elektriko.

Zorman je navedel celo ime enega od inšpektorjev, ki naj bi ga domnevno poskušal podkupiti. Tega smo prosili za komentar, a je odvrnil, da je to samo lastnikova različica zgodbe. Svoje plati ni želel razkriti, nas je pa napotil na službo za odnose z javnostmi. Na uradne odgovore še čakamo, tudi sicer so bili precej redkobesedni.

Z okoljskega inšpektorata medtem sporočajo, da sodb sodišč ne komentirajo, a bodo tudi to sodbo spoštovali kot vse druge.

Rado Pezdir Novice Pezdir o Kučanu: Dokumenti kažejo, da je bil zelo dobro seznanjen ... #intervju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin