SiolNET. Novice Slovenija
1,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kot kaže, bo vojni veteran vendarle ostal v službenem stanovanju #video

1,00

termometer

Bitka za stanovanje, ki jo je z državo dolga leta bojeval nekdanji policijski specialec in veteran vojne za Slovenijo Branko Šalamun, je po dolgih letih rešena. Stanovanjska komisija je sklenila, da se v skladu s sprejetim sklepom strokovne komisije s Šalamunom sklene najemna pogodba za nedoločen čas. 

Novinarka: Veronika Lavrenčič/Video: Planet TV


Nekdanji policijski specialec Branko Šalamun, ki je danes invalidsko upokojen, za zdaj še ne verjame presenetljivemu preobratu, ki se je zgodil na notranjem ministrstvu, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

Bitka bo končana, ko bo imel v rokah najemno pogodbo

Od ministrstva je namreč pred 20 leti v najem dobil stanovanje, iz katerega so ga pred nedavnim uslužbenci ministrstva s sinom skoraj deložirali. "Verjel bom, ko bom imel pogodbo v rokah," je dejal Šalamun, ki ni mogel verjeti, da ga ministrstvo skupaj z njegovim sinom meče iz stanovanja.

Bitka proti državi se mu je sprva zdela nesmiselna, a želja po pravici je bila prevelika, da bi se kar tako predal. "To ni samo želja mene, ampak tudi mojih sodelavcev," je poudaril policijski veteran vojne za Slovenijo.

"To, kar se dogaja Šalamunu, je gnus"

V javnosti je po razkritju njegove zgodbe zavrelo. "To je zame navadna pokvarjenost. To je sprevrženost. Oziroma moj dobri prijatelj bi uporabil eno drugo besedo. Gnus, to je gnus," je bil do poteze notranjega ministrstva kritičen nekdanji vodja policijskih specialcev Vinko Beznik.

"Preostali javni uslužbenci, recimo v ministrstvu za obrambo in na ministrstvu za javno upravo, tako rigoroznih določil o najemu in odpovedi pogodbe nimajo," je opozarjal predsednik Policijskih veteranskih društev Sever Janez Portir.

Novela kljub slabim napovedim 

Nato se je zganila politika. Zgodba se je najbolj dotaknila poslanca SDS Vinka Gorenaka, ki je v parlamentarni postopek takoj vložil predlog novele zakona o organiziranosti in delu v policiji.

Kljub slabim napovedim je bil Gorenakov predlog decembra lani v državnem zboru sprejet. "Mi ga absolutno podpiramo. Ni pomembno, kdo vlaga dobre zakone ali pa pravilnike, ki ljudem pomagajo. Take zakone in take pravilnike Socialni demokrati podpiramo," je takrat poudaril poslanec SD Matjaž Han.

Šalamun je bitko, ki se je na začetku zdela skoraj nemogoča, na koncu očitno vendarle tudi dobil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin