SiolNET. Novice Slovenija
0,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Upokojeni policisti in veterani bodo službena stanovanja lahko najemali za nedoločen čas #video

0,58

termometer

Branko Šalamun
Foto: Planet TV

Poslanci državnega zbora so s 60 glasovi za in tremi proti sprejeli dopolnitve zakona o delu v policiji, ki so jih predlagali v SDS. Invalidsko upokojeni policisti, svojci umrlih policistov in veterani vojne za Slovenijo bodo v skladu z njimi lahko zadržali pravico do službenih stanovanj.

V SDS so predlog dopolnitev zakona o organizaciji in delu v policiji vložili po poročanju Planet TV, da junaku osamosvojitvene vojne in vojnemu veteranu Branku Šalamunu grozi deložacija iz stanovanja ministrstva za notranje zadeve (MNZ).

[video: 66866 / ]

Video: Planet TV


Pogodbe mu niso podaljšali, ker so se za najem stanovanja zanimali delavci policije

Kot so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV, na MNZ pogodbe nekdanjemu policistu niso podaljšali, ker se delavci policije, ki so zaposleni v Ljubljani, zanimajo za najem omenjenega stanovanja.

[video: 66379 / ]

Novinarka: Veronika Lavrenčič/Video: Planet TV


Namesto tega so Šalamunu v najem ponudili stanovanje v Logatcu, ki pa ga veteran osamosvojitvene vojne zaradi svojega zdravstvenega stanja ni mogel sprejeti. Primer Branka Šalamuna še zdaleč ni osamljen, podobno usodo namreč doživlja več kot 30 upokojenih policistov.

[video: 66413 / ]

Novinarka: Veronika Lavrenčič/Video: Planet TV


Službena stanovanja bodo lahko najemali za nedoločen čas

V skladu z dopolnitvami bodo lahko zaposleni v policiji ali vojni veterani v primeru, ko se morajo invalidsko upokojiti, še naprej za nedoločen čas najemali službeno stanovanje, v katerem bivajo.

Enako velja za družino zaposlenega v policiji ali vojnega veterana, če ta umre. Po veljavni ureditvi namreč zaposleni na policiji ob invalidski upokojitvi ali v primeru smrti njegova družina ohrani službeno stanovanje, v katerem biva, le, če se zanj ne zanima aktivni policist. Sprejete dopolnitve bodo po navajanju SDS prinesle rešitev za približno 30 ali 40 primerov.

Vlada je predlog SDS ocenila kot pozitivnega v svojem namenu, a pravno in sistemsko pomanjkljivega. Ustrezno dodelani predlogi bodo po navedbah vlade vključeni v predlog zakonskih sprememb, ki bo v obravnavo predložen v začetku leta 2018.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin