Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 1. 2020,
18.13

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

3

Natisni članek

policija promet promet droge

Torek, 7. 1. 2020, 18.13

4 leta, 3 mesece

Bežal policistom in končal v blatu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

3

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

V nedeljo so novogoriški policisti lovili 34-letnega voznika, ki ni želel ustaviti ob kontroli. Po pojasnilih policije je na ravnini proti koncu naselja vozil več kot 150 kilometrov na uro. Policija je voznika nazadnje le ujela in ugotovila, da je vozil pod vplivom drog. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

slovenska policija
Novice Drogiran in brez vozniške bežal pred policisti

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so policisti v nedeljo nekaj po 12. uri zaradi prehitre vožnje obravnavali 34-letnega voznika osebnega avtomobila. Voznik in njegov 39-letni sopotnik sta se peljala po regionalni cesti iz Volčje Drage proti Bukovici.

Policistom je poskušal pobegniti

Ko je policijska patrulja v Bukovici pripeljala za omejenim voznikom in ga na predpisan način – s prižganimi modrimi lučmi in sireno – poskušala ustaviti zaradi kršenja prometnih predpisov, tj. prehitre vožnje in vožnje v nasprotnem smernem vozišču, omenjeni voznik ni upošteval znakov, naj ustavi, temveč je pospešil svojo vožnjo.

slovenska policija | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Na ravnini proti koncu naselja je po pojasnilih policije vozil več kot 150 kilometrov na uro. Vožnjo je nadaljeval proti naselju Bilje, kjer je peljal več kot 100 kilometrov na uro. V Biljah je nato sunkovito zapeljal desno na cesto, kjer srečevanje z vozili iz nasprotne smeri ni mogoče, pri tem je njegovo vozilo ves čas zanašalo.

V nadaljevanju je skozi omenjeno naselje z veliko hitrostjo zapeljal na makadamsko cesto v smeri Biljenskih gričev. Policijsko vozilo je ves čas vozilo za pobeglim voznikom in ga poskušalo ustaviti na predpisan način, vendar je voznik nadaljeval brezobzirno in predrzno vožnjo, s tem da ni prilagodil hitrosti vožnje na nepreglednih odsekih cest in je vozil s hitrostjo, ki je bila za več kot 50 kilometrov na uro od dovoljene.

hrvaška policija
Novice Hrvaška policista znova gostujeta na slovenskih smučiščih #video

Ustavilo ga je blato  

Pozneje je 34-letni voznik na vrhu Biljenskih gričev zapeljal proti Vrtojbi in z vozilom obstal v blatu. Štiriintridesetletnik je nato izstopil iz vozila in poskušal policistom zbežati, a so ga ti ujeli. Ves čas policijskega zasledovanja mu je poskušal njegov 39-letni sopotnik v vozilu dopovedovati, naj ustavi in ga spusti iz vozila, vendar 34-letni voznik tega ni storil. S tem je pobegli voznik povzročil neposredno nevarnost za življenje osebe.

Policija je na kraju zoper 34-letnika odredila hitri test za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali  drugih  psihoaktivnih snovi  v  organizmu in njihovih   presnovkov, ki zmanjšujejo  njegovo sposobnost za vožnjo. Rezultat je bil pozitiven, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v šempetrski zdravstveni ustanovi.

slovenska policija | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bodo prometni policisti podali kazensko ovadbo zaradi  suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, prav tako je bil 34-letnemu vozniku zaradi storitve več hujših  kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog. 

Poleg tega je bila v neposredni okolici njegovega vozila najdena grudica snovi, zavita v časopisni papir, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (heroin). Omenjeno snov so policisti zasegli in če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper voznika uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Osumljenki
Novice Policisti s pomočjo občanov prepoznali tatice #foto
Ne spreglejte