Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2023,
9.01

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

2

Natisni članek

pijani vozniki zaseg Latvija avtomobil

Petek, 10. 3. 2023, 9.01

1 leto, 1 mesec

Avte so zasegli pijanim voznikom in jih poslali v Ukrajino: "Ne morejo jih prodati tako hitro, kot ljudje pijejo" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

2

Avtomobile, ki so jih latvijski policisti zasegli pijanim voznikom, so v okviru nove sheme za pomoč Ukrajini poslali v to državo. 

V sredo so iz avtocentra v Rigi v Ukrajino poslali osem zaseženih avtomobilov, katerih skupna vrednost je bila približno 18.500 evrov, poroča latvijska spletna stran Delfi. En lastnik je na svojem zaseženem vozilu pustil obešeno rusko zastavo, poroča Reuters.

Gre za prvi konvoj, poslan v skladu z načrtom, ki ga je prejšnji mesec potrdil latvijski parlament. Poslanci so se namreč strinjali, da državne avtomobile pošljejo ukrajinski vojski in bolnišnicam. Latvijska dobrodelna organizacija Twitter Convoy bo vsak teden v Ukrajino poslala 12 avtomobilov.  

"Nihče ni pričakoval, da je na cesti toliko pijanih voznikov," je za tiskovno agencijo Reuters povedal ustanovitelj nevladne organizacije Reinis Poznaks.  | Foto: Reuters "Nihče ni pričakoval, da je na cesti toliko pijanih voznikov," je za tiskovno agencijo Reuters povedal ustanovitelj nevladne organizacije Reinis Poznaks. Foto: Reuters Sprememba zakona je povzročila rast zaplemb 

Konec lanskega leta je Latvija spremenila zakon, tako da je lahko vlada voznikom, ki so presegli količino v krvi dovoljenega alkohola, vozila zasegla in jih prodala. Sprememba zakona je povzročila porast zaplemb, ki so v nekaj tednih napolnile državne avtocentre v Latviji.

Po podatkih javne radiotelevizije LSM je prav v Latviji največ voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Vsako leto pijanim voznikom zasežejo najmanj 3.500 vozil.

"Nihče ni pričakoval, da je na cesti toliko pijanih voznikov," je za tiskovno agencijo Reuters povedal ustanovitelj nevladne organizacije Reinis Poznaks. "Ne morejo jih prodati tako hitro, kot ljudje pijejo, zato smo dobili idejo, da bi jih poslali v Ukrajino."

Avto, slovenska cesta
Novice Vozniku ukradli vozilo: tako je dosegel svojo pravico
Novice V prikolici tovornjaka odkrili 343 ljudi, tudi mladoletne. Voznik je izginil. #video
Slon
Novice Tako je slon obračunal z voznikom, ki se mu ni hotel umakniti #foto
Citroen C4 električna polnilnica
Avtomoto Šok za voznike? Danes se je podražila polnilna elektrika.

 

 

Ne spreglejte